![]() |
|
Problémový TP 12363 SkylinkMám zaujímavý problém. Prejavuje sa na tejto zostave:Gibertini OP150S /72E-30W/ QARL 3624+ / GBox V2000 / Invacom SNF-031 / Feedhorn Gibertini TBS-6925, TT Budget S2-4100 Je jedno, či použijem TBS, alebo TechnoTrend kartu, v obidvoch prípadoch vo večerných hodinách mám nepravidelné výpadky, ktoré sa prejavujú rozpadom obrazu. Ak zmeriam cez CrazScan signál cez deň, tak je stabilných 17,5dB a BER je 0,00000, no večer to začne blbnúť a BER vykazuje nepravidelné chyby, signál kolíše. Čo by to mohlo rušiť? Stretol sa s tým niekto? Všetky ostatné TP na tejto pozícii sú v tom istom čase absolútne stabilné, bez náznaku akejkoľvek nestability signálu, výpadkov... Inak ak skúsim v tom istom čase tento problematický TP cez DUO2 + Gibertini105 + Inverto Twin Black Ultra, tak je signál stabilný, bez akýchkoľvek výpadkov! Tu je zobrazenie signálu a BER: http://postimg.org/image/otzim10xt/ |
PetoBB
Registrace: 3/2014 Příspěvků: 209 |
![]() |
|
@PetoBBnevím co tam doma kouzlíš ale mi to jede jak z praku v každém čase , čím víc do toho budeš vrtat tím horší to bude(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC
|
bbitom
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 679 |
![]() |
|
RE: Problémový TP 12363 SkylinkKuzlim? Vsak ja som nic nemenil, problem sa objavil nedavno. Jednoducho nieco tam zacalo na tej frekvencii rusit, skus si precitat znovu, co som pisal. Ta zarusena antena je na streche panelaku, naopak antena, ktoru mam na balkone zarusena nie je. Takze skus bbitom napisat nieco k veci, inak radsej nepis nic... |
PetoBB
![]() |
|
PetoBBStejný transpodér je na pozici 28° a 19°, za určitých podmínek může docházet k rušení. Nemůže docházet k nějakému vychýlení paraboly? Svého času (7-8let zpátky) byly podobné problémy kdy tp 11992H na 23°E rušil stejný kmitočet z pozice 26°E.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
Já bych to spíš vidělna kondenzaci vody v LNB.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Problémový TP 12363 SkylinkCo takhle uplink LTE 1800? |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
![]() |
|
RE: Problémový TP 12363 SkylinkVychylenie paraboly ci kondenzacia vody v lnb by bol celodenny problem, toto sa prejavuje vo vecernych casoch cca. od 19.30 do 24.00. Komercne programy nesledujem vobec, prisiel som na to len nahodou pri sledovani hokeja na Stv2 HD. Takze neviem este presne urcit od kedy a ci v je to v pravidemnych casoch... |
PetoBB
![]() |
|
@PetoBBKondenzace vody a voda v LNB je velký rozdíl. Ke kondenzaci dochází po večerním nebo nočním ochlazení vzduchu! :-)Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Problémový TP 12363 SkylinkPosledne dni boli u nas teploty nad 20,vecer sa ochladi na 7. Nemyslim si, ze by dochadzalo ku kondenzacii. Navyse v rovnakych casoch a tykalo by sa to jedinej frenvencie? No asi skusim vecer vybehnut na strechu. Inak pred zimou som krytku lnb jemne postriekal silikonovym sprejom, aby sa tam nedrzal sneh a nenamrzalo. Takze by to este stale malo vodu odpudzovat... |
PetoBB
![]() |
|
RE: Problémový TP 12363 SkylinkJiný konvertor jsi zkoušel? Dříve jsem prodal několik špičkových Invacom SNF-031, bohužel po čase se vždy poškodila krycí folie, která je místo klasického víčka které je u jiných konvertorů. Musel jsem ji nahradit teflonovou folií. |
pepa12
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
RE: Problémový TP 12363 SkylinkSamozřejmě že jsem myslel INVACOM typ SNH 031. Nahoře jsem se překlep. |
pepa12
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
RE: Problémový TP 12363 SkylinkMam doma jeden IBU single, tak este mozem skusit prehodit ten. Mal vsak priemerne asi o 1dB mensi zisk, ako kombinacia Gibertini ozarovac spolu s Invacom SNF-031. |
PetoBB
![]() |
|
@PetoBBLNB IBU su primarne urcene k vybornemu spracovaniu slabych signalov. pri silnom signali, sa tento LNB nesprava standartne, skor naopak. na prijem silnych signalov, pouzi hocijake lacne LNB...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: Problémový TP 12363 SkylinkJa ale mam prioritu prave v prijimani slabsich signalov - feedov. Komercnu TV ako Skylink na tejto sustave sledujem len vynimocne, ale aj napriek tomu by som chcel prist na riesenie problemu s tymto TP. |
PetoBB
![]() |
|
Doma mne otravujeprovoz na silnici. Signály jsou vysoko nad minimem, co do úrovně i kvality. Přesto dochází k nepravidelným výpadkům, více u stanic HD, kde je signál citlivější na rušivé odrazy. Dal jsem si to do spojení s provozem na silnici, protože výpadek a průjezd vozidla mají jednoznačně časovou shodu. Není to od svíček. Je to "odraz", který poškodí kvalitu, někdy dokonce i úroveň signálu, krátkodobě. Směrový diagram paraboly je jedna věc a její schopnost vnímat odrazy úplně mimo diagram věc druhá, zatím nepříliš v literatuře popsaná. Bohužel, jev existuje a denně. Primitivní důvody, jako jsou F-konektory a jejich připojení, kmitající kabely ve větru a podobně - jsem dávno vyloučil pečlivou instalací.Mám dvě stanoviště parabol. T 90 je na balkóně, blíže silnici, cca 40 m kolmá vzdálenost a rušení se zde projevuje. Měl jsem zde i jiné paraboly se stejným problémem. T55 je na opačně straně domu, cca 60m od silnice a rušení je zde mnohem méně časté, přesto, že anténa je o dost menší. Co dopadá veskutečnosti na anténu bude zřejmě mnohem složitější, než pouhý přímý signál. LNB převede výsledek, vektorový okamžitý součet signálů, ten nemusí být vždy v souladu s původním originálním tokem jedniček a nul. Pokud je možnost, doporučuji zkoumat jiné stanoviště parabol, pokud možnost není, nahradit satelit datovým tokem po skleněném kabelu... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Problémový TP 12363 SkylinkSom síce blízko diaľnice, ale anténa je na streche 8 poschodového domu. Teraz to beží asi hodinu bez jediného problému, takže skutočne sa potvrdzuje, že to blbne len večer. Premiestniť anténu nemôžem, to nepripadá vzhľadom na jej rozmery a umiestnenie do úvahy, rovnako nahradenie IPTV. Ako som už písal, je to určené primárne na feedhunting, kde som na žiadnom inom TP, či frekvencii podobný problém nezaznamenal. |
PetoBB
![]() |
|
RE: Problémový TP 12363 SkylinkUž som si zvykol, že mi smer parabola - satelit prznia dopravné lietadlá, hlavne z a do Turecka... V čase dovoleniek je to poriadny záber, už to neriešim... Stále pred televízorom predsa nesedím![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Problémový TP 12363 SkylinkAsi to nepomůže, ale zkus transponder odladit až o 3 mega nahoru a pak dolů, jestli se to nějakým směrěm nebude zhoršovat, nebo zlepšovat. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: Problémový TP 12363 SkylinkV bb to bude Lte. Tutovka. Vyrobit plechovy lievik na LNB. Poslem foto na s. s. |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 230 |
![]() |
|
RE: Problémový TP 12363 SkylinkOK, kľudne pošli. LTE tu je dobre pokryté, ja sám používam v mobile SWAN 4G za 5e 100GB mesačne, čo je pecka :)Ďakujem za pomoc. |
PetoBB
![]() |
|
RE: Problémový TP 12363 SkylinkAktuálne tam mám nahodené toto:http://postimg.org/image/z9icsv0h1/ |
PetoBB
![]() |
|
![]() |