Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Pro redakci (článek USB DVB-T tunerech + mix

Ke včerejšímu článku "Jak rozšířit satelitní přijímač s Enigmou 2 o DVB-T USB tuner"
https://www.parabola.cz/clanky/5869/jak-rozsirit-satelitni-prijimac-s-enigmou-2-o-dvb-t-usb-tuner/
Článek je evidentně psán pro trubky a proto mi tam chybí informace, že mít DVB-T2 tuner zdaleka neznamená, že přijímač podporuje kompresi H.265 a bude tedy fungovat plánované pozemní DVB-T2 vysílání.

Ještě pár námětů, když už píšu:
- do seznamu sekcí pro nová tomata bych přidal "Redakce"
- u článků bych povinně psal jméno autora

KamilZ
Registrace: 11/2010
Odpověď v diskusním vlákně

KamilZ@

jojo, když jsem to čet, tak mně to taky napadlo, jak to neumí DVB-T2/HEVC, tak je to na nic

Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C 1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra relé Spaun SUR 211 F, TV Sony

fpsfps
Registrace: 12/2008

RE: Pro redakci (článek USB DVB-T tunerech + m...

Ale prodat se to musi, co by s temi skladovymi zasobami delali.

zzz
Registrace: 1/2006

rakušáci (alebo aj chorváti) idú v DVB-T2/MPEG4(AVC), takže stále to má nejaké využitie ... najväčšie omyly vznikajú z toho, že sa miešajú hrušky s traktorami (teda tunery s dekódermi), bežne je pri tovare uvedené MPEG4 tuner Rv

mmc
Registrace: 1/2006

nedělal bych z toho drama,
než bude ve všech lokalitách signál t-2/Hevc, pak už tyto tunery budou po smrti. Sám jeden používám 1/2 roku a na aliexpress jsem jej koupil i s poštou za 7usd. Problém je spíše v tom, že pokud uživatel přejde na jinou nebo vyšší verzi enigmy, ta už ovladače nemusí podporovat. Ostatně plno zkušeností je na abforu.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

@gunter

Ta jedna věta ohledně H.265 by určitě neuškodila. Budu se trochu hádat :-)
1) Argument "než bude ve všech lokalitách signál t-2/Hevc" je trochu divný, to budou všichni čekat s nákupem, až bude pokryto celé území?
2) Proč by tyto tunery měly být po smrti? Na tomhle nemá co zastarat, klidně vydrží 5 let

KamilZ

@mmc

Hrusky a traktory ano i ne. Od te doby, co nektere TV umely HEVC z USB nebo netu, ale ne z tuneru, chapu oznaceni tuneru "DVB-T2/HEVC" jako prijatelne. Kdyz bych to vzal prisne, tuner znamena "naladit kanal", ale ne demodulovat DVB-T2. Takze termin tuner uz ma davno posunuty vyznam.

ivovi0
Registrace: 11/2008

@KamilZ

No takove vyrazy jako "trubky" by sis mohl evidentne odpustit. Nema potreba hned nekoho urazet. Vidim, ze kritizovat umis vyborne. A co se tyka autora u clanku, to si vyzaduj na SVEM webu! Tady je to tak, jak redakce uzna za vhodne. A pokud chces neco vzkazat Redakci tak na to mas REDAKCNI E-MAIL!

To ovsem plati i pro ostatni. Za 300 Kc se na 4 roky vyplati koupit tuner kazdemu, to je muj nazor, samozrejme krome nekterych jedincu, kterym je vse jasne a zrejme.

koudelka
Registrace: 4/2009

Souhlas s Ivovi i s Koudelkou.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

to Koudelka

Koudelka, Koudelka vidím, že kritizovat se může, ale jen po stranické linii.
To by tak bylo kdyby si mohl každý kritizovat kdy se mu zachce?

VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....

Jjezevec
Registrace: 5/2012

@koudelka

Právě proto, že je to článek pro trubky, které se tak neorientují v problematice, tam měl být případný problém s dekompresí H.265 zmíněn. Takto mohou neznámému autorovi skočit na špek.
Ale asi by ses měl naučit číst text. Kde "vyžaduji" jméno autora? Pokud vidím, tak jsem to psal jako "námět". Zastávám názor, že ten, kdo píše kvalitní texty, tak se pod ně nemá problém podepsat :)))

KamilZ

Ja neviem, ale pri tych cenach USB tunerov (+-10€) by som urcite nevytykal clanku, ze to nema podporu HEVC...Ked u nas bude fungovat HEVC v DVB-T2, tak nebude problem vyhodit ten povodny tuner, po moralnej zivotnosti, a za +-10€ si kupit aj s H.265...

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

@KamilZ

No ty by si zase mel precist pravidla tohoto webu, zejmena pravidlo 11 Rv Jen se divim, ze redakce/admini toleruji takoveto vyrazy jako "trubky" apod. H.265 je dekomprese? A proboha ceho? Co se tady vsechno clovek od odborniku nedozvi ...

koudelka
Registrace: 4/2009

Po prečítaní článku som si pomyslel, že za tých 7-10€ by som si nejaký ten lacný tuner s RTL2832U aj kúpil, aby som mal všetko v jednom zozname a nemusel používať 2. DO na miestny mux. Na pár mesiacov (rokov) by mi ten tuner úplne stačil, ale keď som to zadal do vyhľadávača, našlo to pár obchodov, ale v každom bolo pri tovare "produkt už nie je v predaji". Takže ten článok je "trošku" neaktuálny.

name
Registrace: 5/2006

@name: Skus na Aliexpress, su tam za ceny okolo 7€. Napr. : Television Stick USB DVB-T for Laptop PC RTL2832U, cena 7,76€.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

bude mi tento tuner fungovat na dm800hd openpli?

bude mi tento tuner fungovat na dm800hd openpli?Koupil bych....

otava5
Registrace: 5/2006

LucaBrazza

"Ked u nas bude fungovat HEVC v DVB-T2, tak nebude problem vyhodit ten povodny tuner, po moralnej zivotnosti, a za +-10€ si kupit aj s H.265..."

No takhle to prave nepujde, protoze H.265 musi zvladat samotny prijimac. Ostatne v clanku je jiz toto spravne doplneno:

"Nicméně je třeba upozornit, že vysílání v DVB-T2 bude používat novější video formát HEVC a pro příjem DVB-T2 v HEVC bude nutný i přijímač, který tento formát podporuje (nejenom externí USB tuner s podporou DVB-T2)."

ivovi0
Registrace: 11/2008

@koudelka

Opravdu by ses měl naučit číst. Kde jsem psal, že H.265 je dekomprese? Psal jsem, že je problém "s dekompresí H.265", protože H.265 je algoritmus/metoda ztrátové komprese dat.

Ostatně to problém byl a redakce to už do článku doplnila a uvedla na pravou míru.

PS: Ze zdejších diskutujících to pochopil jen @ivovi0.

KamilZ

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra