Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

sekání signálu

Dobrý den, nedávno jsem si pořídila hd přijímač AT link 310 IR, mám ho asi 14 dní a najednou se mi začal chvílemi sekat obraz u všech kanálů. Včera dopoledne se na to ani nedalo koukat, ale odpoledne až do večera to bylo v pohodě. Dnes ráno se situace znovu opakuje i když né v takové míře jako včera. U starýho sd přijímače Amiko jsem vůbec takoví problém neznala. Parabolu nevím jak mám v průměru velkou, ale rozhodně nepatří k těm největším, tak že spíše tu menší. Chtěla bych tedy vědět, jestli na chytání dobrého hd signálu přes satelit, má vliv i velikost paraboly, když v sd vysílání, ovšem s přijímačem Amiko, jsem to dřív neznala. Děkuju :lookaround:

Kristaliz
Registrace: 6/2016
Odpověď v diskusním vlákně

RE: sekání signálu

Ano urcite, na bez. prijem nejlepe 80. dejte si prekontrolovat urovne signalu a nastaveni paraboly.

Hypnos
Registrace: 3/2009

Buď větší parabolu(80) pokud je jen 60 pořípadě pořádně dolatit po té poslední rošádě skylinku SD programy jsou chytatelné i na menší parabolu s HDčkama je to už horší :lookaround:

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

Moc děkuji za odpovědi ;) tak že opět noví starosti :lookaround:

Kristaliz
Registrace: 6/2016

@Kristaliz

Určitě minimálně 80tku a nechat změřit nastavení paraboly a bude vše OK :8)

VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)

Wozi
Registrace: 1/2015

Proč píšeš v ženské osobě? A když jsi ženská, proč děláš hrubky? Co pamatuji, tak jsem žádná ženská nechodí, a když chodí, tak nedělá hrubky, protože ženské hrubky nedělaj a sat. příjmu nerozumí. A když rozumí, tak nepotřebujou poradit. Proč jsi do ted poradit nepotřebovala? Tak jak je to vlastně s Tebou? Já vím, máš komplexy a takhle si to léčíš a já jsem paranoidní... :lookaround:

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@tukan

twl ty jsi podezíravý :O

VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)

Wozi

Po přečtení výplodu Kristaliz se mi "kristalizuje", že jde o vtipálka. Ale možná jsem taky paranoidní... ;)

rs505
Registrace: 11/2009

Píše v ženským rodě, aby ho hned všichni nevyfakovali, to je jednoduchý :-)

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@tukan

:))
No, ty si mi dobrý...!
A prečo by podľa teba nemohli ženy/baby robiť gramatické chyby a muži/chalani už áno?! Otázka správnej gramatiky nemá nič spoločné s pohlavím! Je to iba dôsledok slabej školskej výchovy, resp. neschopnosť jedinca naučiť sa správne a spisovne písať a takýto stav u neho pretváva aj v dospelom veku!
Toť vsjo!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

je normální když je přívalák že mi padá skylink na 80tce?

otava5
Registrace: 5/2006

@rs505

tak jsem si znova si 3x přečetl příspěvek Kristaliz a nic vtipného jsem na něm nenašel :8) z čeho soudíš že se jedná o ,,vtipálka,, ? :8)

Wozi

@otava5

Vtipálku - samozřejmě je to chyba Skylinku.... R^ :)))

konas
Registrace: 12/2014

@Wozi

A co třeba ten popis paraboly, mimo jiné? :)))

rs505
Registrace: 11/2009

@otava5

Ak ide o skutocne extremne privalovy dazd tak to neovplyvnis, ale takych je len par za rok. Niekedy ani nejde o dazd, ale paseku robia vyssie vrstvy atmosfery, najma ionosfera, ktora signal dokaze zazdit najma v obdobi slnecnych burok. Niekedy pocasie robi bordel na strane uplinku.

Ak Ti statisticky vypadne Skylink parkrat rocne nic sa nedeje, ak Ti pada pri kazdom dazdi tak mas niekde chybu.

Traky
Registrace: 8/2013

@rs505

popis paraboly, uplně normální u laika, když se zeptám mých kamarádu ,,jakou máš parabolu,, ? tak opdověď bude, šedá a placatá a když se zeptám na rozměr, tak ty wole jsem jí neměřil :))) :)))

Wozi

to mmiriboy

Pokud jsi tam ten náznak ironie nenašel, tak se nic neděje... :))

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@Kristaliz to po dvoch príspevkoch radšej vzdal/a ... :)))

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

asi emmme esse 80 AL

otava5
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra