Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Parabola Toroidal T-90 Maximum Wave Frontier

Nakolko ma v diskusii nepresvedcila kupa anteny Maximum E-85 multifocus pre nastavenie druzic 23,5 19,2 13 1W 4W tak by som poprosil o rady pre nastavenie tychto pozicii pre antenu Parabola Toroidal T-90 Maximum Wave Frontier:ktoru druzicu urcit za stred pre toto rozostavenie druzic,ake konvertory pouzit pri malom rozdiele medzi 23,5 a 19,2 1W a 4W,precital som toho hodne ohladne tejto paraboly ale poprosil by som Vas nazor,dakujem za kazdu radu.

pokilisko
Registrace: 6/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32
Odpověď v diskusním vlákně

T 90

je toroid a pri tvojich poziadavkach budes uvedene pozicie prijimat dobre pri pouziti akychkolvek lacnych LNB. rozostupu 3stupne medzi 1W a 4W sa neboj, pretoze ich v poho umiestnis s hocijakymi Ku-band LNB. pri prijme tychto silnych druzic je relativne jedno ktoru umiestnis ako tzv stred. vyhladovo do buducna s pridavanim dalsich LNB by som volil na tzv fiktivny stred, nieco medzi 16E - 9E...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

RE: Parabola Toroidal T-90 Maximum Wave Fronti...

Na tento typ paraboly nájdeš kalkulačku pre presný výpočet azimutu a elevácie , dokonca zadáš do kalk. kde bývaš a ono ti navrhne presne čo máš nastaviť na stupniciach taniera . Pre tvoju konfiguráciu vyšiel stred 9,75 E stupňa , čo je dobré lebo na 9E je družica podľa ktorej si to cele môžeš nastaviť . nezabudni na skew celej antény pre tvoju konfiguraciu a moje bydlisko kalkulačka vyratala skew 6,7 stupňa . Ináč T90 je rozhodne lepšia voľba ako tá E-85 ( ak je k tej T-90 pohodlný pristup váži 14 kg)

Urobiť čokoľvek blbovzdorným je nemožné, pretože blbci sú nesmierne vynaliezaví. (Murphy)

Boris
Registrace: 1/2007

@pokilisko

Keď ťa nepresvedčí T 90, založíš ďalšie vlákno ? Nehnevaj sa na mňa že som taký priamy, ale ty nemáš občanku ? Na tebou požadovaný rozsah ti je T 90 skoro zbytočná...Použi trebárs parabolu na motore a nemusíš riešiť ktorý konvertor dať na stred... To je taký problém spočítať rozsah a vydeliť dvoma ? Výsledok bude približne 13°E, no nič nepokazíš keď dáš iný stred... Či už pri E-85, alebo T 90... A nerozumiem o akom malom rozdiele to tu píšeš ? Môžeš použiť bežné konvertory aj na 1°W a 5°W a budeš mať z jednej pozície rovno aj 4°W... Asi si neprečítal celé vlákno, lebo ináč by si sa dozvedel koľko konvertorov sa dá s dobrým výsledkom použiť na parabole E-85... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Zdar,jak bylo glosováno,používám 9E na "střed spodního okraje"-samozřejmě "hledí 3" :)) (preventivně již zde uvádím i zanedlouho potřebné pojmy).Co se týče kalibru,pak T90-tka,ho má rozhodně vyšší ,než E-85 = ta,ta,ta,ta,ta...

hdpe
Registrace: 11/2007

bohus 31 Boris hdpe

Ďakujem pánové za odpovede ešte otázka postup dám 9 E do stredu naladim na najsilnejší signál a potom dám krajne pozície a budem skladovať na najvecsiu silu signálu,tu 9E moc ako družicu nevyuzijem,este otázočka pre hdpe co si myslel střed spodního okraje a hledí 3,dakujem za odpovede.

pokilisko

Doladovat.

pokilisko

@hdpe

Citujem sám seba z predchádzajúceho vlákna o E-85 :

" O tom, že T 90 je vždy lepšia volba, samozrejme netreba vôbec polemizovať... " :)))

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Já to budu taky řešit. Ale koupim si 100 parabolu a dám tam 23 19 a 13. Pak mám druhou parabolu na 0,8. Víc toho stejně nestačím sledovat.

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003

@pokilisko

pro to co chceš toroid 90 vyhoví excelentne, rozestup 3°se dělá běžně, všude to máš napsaný a jsou k vidění i obrázky, proto nerozumím tomu proč se na to ptáš, je to jasná věc.
Na vrchu vlákna někdo zmínil kalkulačky
http://www.satlex.net/en/wavefrontier_calc.html
ale při vší úctě k Tobě, nevěřím, že ji zvládneš nastavit a zprovoznit, aspoň ne momentálně. Nejdřív je třeba hodně studovat a hledat informace, fotky a pak se teprv ptát.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

@pokilisko.
Zdar,no to je povel pro zaměření na obvyklý terč samopalem vzor 58 :)) .

hdpe

hdpe

Ja som sa tu požiadal o radu slušne pre odborníkov asi nie zrovna odborne,tak poprosím sa zdrž tvojich jeb..tých komentarov,ten samopal si videl asi len na fotke a potreboval by si ho asi na 2 roky dostat do ruky potom by ta prešlo vtipkovanie.....

pokilisko

Zdar ,snažil jsem se odpovědět vhodně (na střed 9E),jak se mi to montážně/provozně.osvědčilo a přidal jsem k tomu trochu...,tak sorry.A pro propos,máš pravdu ,pálil jsem obvykle ze vzoru 61,nicméně 58 bych ještě zvládnul.
K T90 se dodává pouze 5 ks plastových úchytů,když budeš mít více pozic (včetně 9E) doobjednej plasty.Vše dobré.

hdpe

hdpe

Ďakujem za odpoveď,dam to buď na 9E alebo 13E musím ešte riadne postudovať príspevky a pôjdem do toho.

pokilisko

Zajímalo by mě, kolik si firmy tak účtují za nastavení paraaboly. Je to do 1000 Kc v tomto případě ? Já jsem ladil tak jednu dvě pozice. Do toroidky bych sám nešel.

Vždy může být hůř....

Jimmy

@hdpe

vz.58 bol technicky najdokonalejsi a stale je...staci pozriet arabske televizie a trebars kurdi ich oblubuju tak isto ako kurdske zeny https://www.youtube.com/watch?v=jbYfKTw7yKM

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

Montaz

T90ku doporucuji at vam nainstaluje zkuseny montaznik. Jak lajk se do toho moc nepoustejte, neni to nic jednoducheho. Cena za montaz s cca 8 lnb je i 3500 kc. Je to casove dost narocne. Sam jsem si jen doladoval usazeni lnb v jiz nasazenych drzacich. Jednoducha je i vymena singl za twin ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

to pokilisko

mas-li dostatek prostoru, tak bych se priklanel k nazoru Jimmyho, t.j. resit to 2x kvalitni parabolou (Fuba 85 a.j.), dosahnes zarucene lepsich parametru (u te T90 je to s kvalitou jak v loterii), bude te to stat na zeleze sice o neco vic, ale zvladnes to sam a ve finale tedy usetris tech az 3500 za profi montaz

kaos
Registrace: 2/2009

T90 je v pohodě kecy kaose o loterii jsou jak od školáka. T90 zvládneš také sám. Odpadnou ti i vypálené LNB od slunce na rozdíl od E 85. Rozhodně i do větru je T90 stabilnější pevnější. http://www.satelit-tv.sk/download/instalacia-toroidnej-paraboly-wavefrontier-toroidal-T55-T90.pdf

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek

"T90 zvládneš také sám" - tak to bych chtěl vidět, podle těch jeho příspěvků to tak nevypadá. Přečetl už mnoho a stále se ptá na to, cože to přečetl...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@juzek

:)) :)) :))
Nebuď smiešny - "vypálené LNB od slnka na E-85?! To si kde zobral??? Mám túto p. na streche už skoro 5 rokov a nič takéto sa mi nestalo!!!
A taktiež nesúhlasím z názorom, že autor tohto vlákna zvládne montáž T-90 sám!!!
Tomuto neverím, pretože poznám aj iné príspevky od autora tohto vlákna a nemyslím si, že je až natoľko zdatný/zručný, aby to bezproblémovo zvládol!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Že plastové kryty vlnovodů LNB trpí UV zářením na T90 méně než u klasické antény je přece logické. Pokilisko pokud si to bude dělat sám, ať si raději pořídí E85, tady má větší procento úspěšnosti že to zvládne, než u T90. Jestli se jedná o single příjem, šel bych do motoru s 85cm ofsetkou.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Parabola Toroidal T-90 Maximum Wave Fronti...

Panove dakujem za vsetky komentare,cas ukaze ci ste mali pravdu Vy ze som to nezvladol alebo prave naopak.

pokilisko

Tyhle "chytré řeči" si nech pro sebe, tady se takhle nikdo nechová, pohádáme se, vynadáme si, to jo, ale tohle ne. Na to Tvoje "čas ukáže" tady nikdo není zvědavý, od začátku ses mi nelíbil...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

to tukan

muj nazor vychazel z osobni zkusenosti s T90, par kousku uz jsem byl "donucen" nastavovat, u uplne prvnich (a to uz je hodne davno) to nastaveni bylo celkem jakes takes, ale u soucasne produkce si dovolim tvrdit, ze bez dodatecnych mechanickych uprav to nejses schopen optimalne nasravit ani ty a v krajnich polohach ( cca +- 15st. od stredu) to na mnou zminovanou Fubu 85 nema ani nahodou..... a az se ti nahodou dostane do rukou metrove "sloni ucho" od SMW, urcite budes reagovat jinak

kaos

add tukan

ma omluva, prispevek mel smerovat na nicka juzek !

kaos
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra