![]() |
|
EET pro montážníky od 3/2017 v DVB technice?Ahoj Všem, chtěl bych se zeptat na zkušenost nějakého živnostníka v oboru anténní techniky jak to bude organizovat od března příštího roku s EET? Chápu, že se týká obchodu ne montážních prací, ale když nakoupím přijímače a ty pak zákazníkům namontuji v rámci montáže je to považováno jako co? Bude pod montáží a tudíž EET až v r. 2018 nebo je to prodej a spadne to už od 3/2017?.. díky za inspirace a názory.. jsem z toho totiž Jelen Srnec i Daněk :-) |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 122 | |
![]() |
|
lancedobře +300 nechme,cena je 1600kč,bez účtenky 1300kč,co chcete paní??vyberte si sama,co myslíš,že odpoví? |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
@hdpeZ toho, jak tu vystupuješ, bys na úřadu nejspíš neupsěl ani jako referentík, natož nějaký šéf, hodně by ses divil, realita je totiž dost jiná.. na tom úřadě bys musel mít i něco v hlavě... Bolí Tě to hodně na tom kuřím oku..??![]() ![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: EET pro montážníky od 3/2017 v DVB technic...jen pripomenu ze to EET znamena a bude znamenat zvyseni cen.a do toho vsichni ted najednou chteji zvednout platy.a neni tady absolutne zadna kupni sila uz ted.tohle nevypada dobre.souhlasim s tim aby to bylo poctivy ale i ze strany statu a musime na to taky mit prijmy.! 😃 |
jam fm
Registrace: 10/2016 Příspěvků: 1 341 |
![]() |
|
@pierrepetrsamozřejmě můžeš se nějak vykroutit, ale nevíš kdy Tě kdo bonzne (a zcela právem, páč kradeš) malá domů mezi dobrými známými nebo protislužby budou fungovat vždycky, o to zas tak nejde, ale ten všeobecný neudržitelný megabordel se alespoň částečně pročistí... |
lance
![]() |
|
lancevono je to jedno u živnostníků montážníků,pokud budeš mít příjem 66000 měsíčně,tak to je balík 800 000 ročně,80% paušál dolů,zbude 160000 ke zdanění,15% =24 000kč daň,pokud to máš jako hlavní činnost,osvobození od daně 24600kč,platíš tedy 0kč daň,co se rozčilovat,budu rád posílat EET,nic se pro mě nezmění,nejsem prodavač |
pierrepetr
![]() |
|
@lanceZdar ,i takto se to dá napsat![]() |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
@jam fmTen kostrbatý postupný náběh EET ber jako nutné zlo, je to přechodný stav, bohužel jakási "daň" za zavedení takovéto velké a přelomové změny. Cílový stav je, že EET se bude týkat všech a to je rozhodující (pokud to ještě někdo v parklamentu nerozjebe... Babišem navrhované fakultativní vyjmutí některých drobných paušálníků na základě rozhodnutí FÚ není žádná všeobecná vyjímka... což každý s mozkem chápe, pokud má zájem pochopit)- ke zvyšování cen z důvodu EET také není žádný objektivní důvod - je to jen pseudodůvod, někdo to prostě rád využije jako záminku, jiný ojebávač, kterému končí zlaté časy zdražit musí páč s daněmi už svoje dosavadní "bezdaňové" ceny neudrží - to je taky logické... nebo ne? ![]() ale nechme toho - info o EET si najdi místech k tomu určených a nezrácej čas tlacháním s tlučhuby po diskuzích |
lance
![]() |
|
@pierrepetrpřesně, pěkně shrnuto, to je ten těžký život živnostníků kteří živí nenažraný stát.. zato byste měli Topolánkovi postavit mausoleum![]() ![]() ![]() |
lance
![]() |
|
RE: EET pro montážníky od 3/2017 v DVB technic...I my (tlučhubové),vyjadřujeme svůj demokratický,subjektivní názor na EET a ten je naprosto neměnný=EET=k ničemu.Oboru anténní/satelitní techniky, by jako jediné prospělo snad "generální povolení" od ČTÚ. |
hdpe
![]() |
|
RE: EET pro montážníky od 3/2017 v DVB technic...A dodávám taky nic ve zlém. |
hdpe
![]() |
|
RE: EET pro montážníky od 3/2017 v DVB technic...Eet by mi nevadilo, kdyby ty diky nemu vybrane penize poslouzily opet nam vsem. Ale obavam se, ze skonci v kapsach kamaradu ministru, v jejich firmach a ja z toho opet budu mit kulovy. To ten hospodsky si u nekoho koupil televizi a ty prachy mezi lidma zustaly.. Je to komedie. zlodej krici: Chytte zlodeje, nema zamteno pred vlastnim prahem a kaze cosi o poradku?? A ze neni duvod zdrazit? Je. Musim zaplatit dodavateli sw za licenci, musim upravit technicke vybaveni firmy, ucetni zpracovava vice hlaseni, ma vic prace a logicky chce vic penez.. Ale jo, volili jsme a koblihy nam tuze moc chutnaly, ze??? |
Bloud
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 398 |
![]() |
|
Bloudno s kalouskem už by ani na ty koblihy nebylo,moc peňezovodů |
pierrepetr
![]() |
|
lanceto je volba každého,jako OSVĆ bude důchod 6.500kč,topolánkovi dáme hobla,až se přetrhne |
pierrepetr
![]() |
|
@BloudDebaty o účelu vybraných peněz na daních jsou ve vztahu k EET naprosto o ničem, protože takto lze diskutovat o všeobecně o všech daních... EET POUZE pomůže zajistit lepší dohled nad dodržováním už dávno platných zákonů. A právě toto všem potrefeným husám vadí. TAKTO JEDNODUCHÉ to celé slavné EET JE.Nedělej kovbojku z nákupu nějaké megalicence na software, to jsou drobné a aspoň si uděláš pořádek v evidenci příjmů firmy, děláš běžně daleko větší investice do běžného provozu a neděláš z toho takovou trágu. Tvoje účení nezpracovává kvůli EET žádné kvanta hlášení navíc (nejsem si jist, jestli vůbec nějaké), možná tak akorát zpracová víc dokladů, které jsi jí před EET vůbec nedával (ačkoli jsi to měl dělat už dávno i bez EET)... Pokud jsi poctivý podnikatel, měl bys být rád, že stát jde po krku nekalé konkurenci. Ano, zloděj křičí chyťte zloděje, jenže teď kvůli EET právě ti malí zlodějíčkové (v čele s Kalousem a blue birds...) hystericky řvou "...jděte po těch velkých a nás nechte na pokoji v klidu krást tak jak jsme to dělali vždycky..." |
lance
![]() |
|
lancevono se to aspoň pročistí,ale krást se bude dál,češi jsou chytří a vych.c.aní,jako zákaz kouření,no nebudou restaurace,ale cluby,při vstupu do restaurace dostaneš clubovou kartu a hulíme dál |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrOSVČ si na důchod má šetřit z toho co jí zůstává na rozdíl od zaměstnance, anebo si řádně platit sociální a zdravotní (to se jí ale samozřejmě nevyplatí - já bych to jako zaměstnanec bral hned kdyby mi z výplaty nestrhávali tolik na soc. a mohl jsem si to rovnou odkládat). Taková OSVČ platí 0 na daních, min. odvody všeho druhu a chtělo by to ještě na svoje stará kolena od ostatních důchod?? Jak to, když OSVC žádý stát k ničemu nepotřebuje, jak tady slyšíme?? Kolik současných důchodců teď v průběžném systému taková OSVČ živí?? Ti důchodci, kterým dnes OSVČ nepřispívá ani ň, dřív makali aby OSVČ zamlada měla školu, měla zdravotní péči atd... taková OSVČ za to na ně (současné důchodce) zvysoka kadí a ještě by chtěla na svoje stará kolena pro sebe důchod z průběžného systému od příští generace, které dnes díky svým 0 daním ani nepřispěla na vzdělání atd... To je fakt neuvěřitelné...![]() |
lance
![]() |
|
lancetaková OSVČ celý život od státu nic neměla,nemoc.nic,dovolená nic,dávky nic,takový nemakačenko,narodí se,stát mu dává ústav,vyroste jde do báně a živí ho stát,za léky neplatí,má bezplatnou péči i na emergenci,pokuty neplatí,krade a nic,exekutor mu nic neveme,může se zadlužit,doroste a jde do důchodu aniž by do systému dal korunu,bere dávky do smrti,tak jsi to myslel?? |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrne, uhýbáš, nemakačenka a krymoše do toho netahej, srovnej pracující zaměstnanec - OSVČ, jednoduše třeba bilanci u stejné zakázky (stejné celkově inkasované peníze od zákazníka) kterou provede např. 5 OSVČ - vs. firma s 5 zaměstnanci... odvody, daně státu atd, co zůstane každému jako čistý příjem... čísla jsou všeobecně známá a dostupná... není prostě dál o čem...![]() |
lance
![]() |
|
lanceno tak jsou dvě cesty,jak se živit,každý si svobodně zvolil tu svoji,že to stát nastavil tak blbě,může říct,chcete důchod,jako zaměstnanci,tak místo 2000kč,budete platit 10000kč,ale to nejde,nebo jde,ale stejně na to OSVČ nedošáhne,pak by ubylo OSVČ a šly by na pracák a kde by sme byli??,v pr.d.e.l.i s celým státem |
pierrepetr
![]() |
|
RE: EET pro montážníky od 3/2017 v DVB technic...udělám sro, chudé sro, když dostanu pokutu tak sro se položí![]() 1+13+19+23+28
|
keff
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 354 |
![]() |
|
RE: EET pro montážníky od 3/2017 v DVB technic...Moje zkušenost je sice mimo obor montážníků, ale nejvíc řvou ti, co pořád ojebávali, známí, co doteď dělali poctivě, jsou naopak spokojeni. |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 301 |
![]() |
|
naprosto přesně to tu napsal pierrepetr.Jaký smysl má EET pro někoho, kdo nedosáhne na daňovou povinnost? Je to jen buzerace a další zbytečné náklady. Já osobně nemám problém platit daně. Klidně budu ročně platit paušální daň a to i přesto, že za současného stavu mi účetně daňová povinnost nevzniká. Spadám do kategorie, kdy mám možnost 80% odečet paušálu. Moje roční tržba se pohybuje kolem 700000,- Kč. Daňová povinnost mi tak nevzniká. EET mi pouze zvedne náklady a prodlouží prostoje. Doplatí na to zákazník. EET nic nepřinese ani do státní kasy. Stačí si jen spočítat kolik je malých živnostníků, kterým vzniká daňová povinnost pár tisícovek a kolik je velkých firem, které hravě udělají daňový podvod v řádu milionů. Největší daňov podvody se totiž dělají v DPH a spotřební dani. Na dani z příjmů to moc nejde.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: EET pro montážníky od 3/2017 v DVB technic...´´Á pánové se nějak rozjeli :-))).. já se jen ptal odkdy mám mít pokladnu.. na to že jeden měsíc vydělám a druhý dotuju z předchozího abych přežil a tak je to v různou roční dobu taky různé .. tj. mně EET nic nepřinese a z mých příjmů stát zřejmě asi taky nezbohatne... mně je to jedno - jen abych něco neprošvihnul. Vím že třeba kousek ode mně je včelař kterému je 82 let a ten to prostě dělat nebude neboť pro něj to prostě není... a jestli ho někdo napráší, že prodá 3 sklenice medu?.. tak to opravdu asi stát moc malé živnostníky nepodporuje tak jak se říkalo v 90 letech minulého století.. z toho asi stát na daních opravdu zbohatne..![]() ![]() |
Pájík
![]() |
|
RE: EET pro montážníky od 3/2017 v DVB technic...Totálně souhlasím s Enikem..![]() |
Pájík
![]() |
|
RE: EET pro montážníky od 3/2017 v DVB technic...Jak jsem psal, EET sama o sobě problém není. Je to ale další závažíčko na tom náhrdelníku živnostníka. A jednou jej utopí... Stát neustále bobtná a rozpíná se a tak se snaží vybrat stále víc. Nerozporuji to, že se podvádělo (a bude podvádět), ale ti kamarádi, které ministři a ředitelé státních firem (nemocnice platí soukromé firmě 700,-Kč za hodinu technika, který jen tahá UTP kabel v podhledu!) zásobují kšeftíky, ti odčerpají, spolu s těmi nově přijatými zaměstnanci na kontrolu a buzeraci z rozpočtu daleko víc peněz. Stát si nezodpovědně půjčuje, stále nás zadlužuje, nešetří a hospodaří špatně. A mě chce vychovávat? Já se takhle chovat nemůžu.Své povinnosti si plním, ať si udělá důslednou kontrolu. Ale proč mi stále nakládá víc a víc?? |
Bloud
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 398 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 122 | |
![]() |
|
![]() |