Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

EET pro montážníky od 3/2017 v DVB technice?

Ahoj Všem, chtěl bych se zeptat na zkušenost nějakého živnostníka v oboru anténní techniky jak to bude organizovat od března příštího roku s EET? Chápu, že se týká obchodu ne montážních prací, ale když nakoupím přijímače a ty pak zákazníkům namontuji v rámci montáže je to považováno jako co? Bude pod montáží a tudíž EET až v r. 2018 nebo je to prodej a spadne to už od 3/2017?.. díky za inspirace a názory.. jsem z toho totiž Jelen Srnec i Daněk :-)

Pájík
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 122
Odpověď v diskusním vlákně

RE: EET pro montážníky od 3/2017 v DVB technic...

Stát hospodařit neumí, o tom žádná, ale proč teda už několikery volby tady vyhrávají sockomunisti??? On ten Antonín měl pravdu, problémem není politik či strana, ale hloupý volič.

bretah
Registrace: 9/2012

Vaše starosti bych chtěl mít.Já jsem důchodce které tady čas od času napadájí různá individua tak mě může EET tak akorát ....... :)))

vendy
Registrace: 1/2013

Kalousek a Fiala to je teprve výhra :))) A jak zavírají hospody,tak zavírají ti,co podvádějí!Ať si ti podvodníci ty hospody klidně zavřou.Hezký den.Všude ta evidence tržeb na západě,ale i např. v Polsku,Slovensku,byť v různých podobách je,jen Češi s tim mají problém!Radši se fakt nerozčilovat.

dawis77
Registrace: 9/2011

@Pájík

Pokud v obratu převažuje prodej zboží, tak EET od 3/2017. Pokud ovšem bude převažovat montáž, servis či jiné služby, tak později. Takže pokud spolu s montáží prodáváš i nějaké ty antény, paraboly, přijímače apod., tak si to musíš dobře spočítat, případně daňové doklady psát tak, aby nepřevažoval prodej zboží.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

@dawis77

Když už EET či jiná evidence tržeb, tak měla být bez výjimek a platná pro všechny stejně. A pro ty malé prodejce, kteří se tak tak uživí, by měl stát nějakým způsobem dotovat zařízení pro evidenci tržeb, když už to požaduje.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

SirMax

to souhlasím že žádné výjimky!Myslím,že stát dotuje to zařízení pro evidenci tržeb,5000Kč by to mělo být pokud se nepletu.Ale to je detail,ale kdo nemá pár korun si to pořídit,tak ať jde od toho a jde makat za minimální mzdu!To potom poznají co je zo život!A to nemuvím o těch hospodách a restauracích které zcela bezdůvodně zdražují i jídlo,i když jim stát snížil DPH na 15%,fakt komedianti toto..

dawis77

Bloud-nelíbí se ti,tak běž makat do fabriky..A sám poznáš co je lepší.

dawis77

Mě stačí kolik ročně odvádí zaměstnanci peněz z daní do rozpočtu a kolik podnikatele a živnostníci.To je něco neuvěřitelného ten nepoměr!A ještě toho zaměstnance se na nic nikdo neptá,automaticky mu to stáhnou ze mzdy.Tak mi tu nepovídejte pohádky o tom,jací to ti živnostníci jsou chudáci u nás..

dawis77

ale jinak nemám nic proti poctivým podnikatelům R^ Jak vždy říkám-nelíbí se ti být podnikatelem běž makat do fabriky a nelíbí se ti makat ve fabrice,začni podnikat ;)

dawis77

Koukám odborník na digi co nikdy nepodnikal a neví co to obnáší tak promluvil ....osvč jsem musel vzít z nutnosti , protože kdo dnes a v minulosti zaměstnal člověka po 50 desáti...takže po 12 letech prakticky bez dovolené nemocenské atd. vše za své...ročně zaplatit státu min 40000 kč na sociálce a zdravotním pojištění...a výsledek je 6500 kč penze...je to sice můj problém , ale žiji občas jdu na brigádu...mám svůj byt v kterém nemusím platit tv a rozhlas a proto ani nemám nárok mít u mně doma placenou tv...Jinak co se týká těch hospod snížilo se jenom něco je to na webu podnikatel a alkohol a pivo je stále 21%...

Fanyn
Registrace: 11/2007

však jsem psal že jídlo se jim snížilo a nealko,nemají vůbec důvod zdražovat kvůli EET- to je jen záminka!

dawis77

@Fanyn

To si jako děláš (nevhodné slovo),doufám? 40t.na pojistném půjde od zaměstnance, který bude mít minimální mzdu, za 9 měsíců!!! A ty si tady jako stěžuješ, že máš důchod 6,5t měsíčně :(.
Řeknu ti jedno, kvůli takovým jako jsi ty, je pro mnohé běžné lidi slovo podnikatel = nespisovnému slovu :(((

.................

kaspi

Kaspi

Tady asi nikdo nečetl co jsem zde napsal/ min, věk.../.....já si na penzi nestěžuji....jsem sám občas mně navštíví vnuk od syna...atd. prostě si užívám....občas ještě jdu na montáž prostě jiný život....a platil jsem si navíc penzijní a životní pojistku....

Fanyn

A je to tu, chudáci zaměstnanci kontra parazitující živnostníci ;) :))) ... kdo je kdo je jasné :O :laughing:

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

Apropo to jsou částky stanovené každý rok státem...i kdyby člověk nepracoval, neměl zakázky tak je musí zaplatit....vše se stanovuje podle daňového přiznání atd....

Fanyn

moje matka dělala celý život jako kuchařka ve školní jídelně ruce zničené jak blázen a důchod má směšných 7000Kč!A tady si pan podnikatel stěžuje.

dawis77

EET ráno nefungovalo a někteří podnikatelé zjišťují , že ve skutečnosti mají rozdíly na pokladnách eet u sebe a u finančního úřadu/ jak je to možné ten rozdíl kdepak soudruzi z mf udělali chybu/ .... co na to bureš...a kdo nic pořádně nepřečte tak nic neví....

Fanyn

dawis77@ Jenomže ten zaměstnanec si taky ročně udělá placenou dovolenou minimálně měsíc a hlavně nemá žádný mimopracovní povinnosti, jako např. shánění zakázek, placení účetní firmy apod. Takže mícháš hrušky s jabkama. A navíc klidně můžeš jít jako OSVČ, nikdo ti v tom nebrání.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Pěkně ti dva trapáci rozeštvali lidi proti samostatně se živícím lidem, kteří chcou být nezávislí na státu. Provozovny, nejen hospody, ale hlavně malé potraviny, stánky a drogerky zavírají ještě před účinností EET od března 2017. Jestli si lance a dawis představují, že je to kvůli podvodům, tak je vyvedu z omylu. Ty majitele znám více jak 10 let. Žádné dovolené, luxusní bývání a auta. Ke konci listopadu mi z 480 klientů, které zásobuji ukončilo činnost 52. Další hlásí konec k 31.12. a budou následovat další ke konci února. Pár kolegů dodavatelů už to taky položilo a patrně to následně položí i mě. Komu asi tento stav prospěje je nasnadě. Podnikatelskému prostředí asi ne. PS: účetnictví, daně a evidence v maloobchodě vedeme řádně již od počátku podnikání. EET je v maloobchodě velkoobchodě k ničemu. Zlodějiny se vedou někde jinde.

pf09
Registrace: 8/2010

A v Práglu je 18000 firem ze zahraničí a Ti zde neplatí žádné daně.... co na to bureš...finanční úřady atd.. a tyto firmy mají zde zakázky na státních úřadech, ministerstvech, sněmovně atd....úklidové firmy , ochranky atd.... a finanční zpráva nic... jenom se hojí na těch obýčejných...Já být burešem tak zavedu EEV... elekronickou evidencí výdajů každého občana staršího 18 let...odborník na digi tady nadával na hostinské ...jsem zvědav co bude dělat od 31.5.2017 až přijde do restaurace a hostinský mu dá dýchnout...nesmí ho obsloužit....takový je nový zákon o kouření...alkoholtester do každé hospody od 31.5.2017?????

Fanyn

PoldaS

však jo,já se tu nechci hádat ;)

dawis77

Fanyn@ Hospodský dá dejchnout a data z alkoholtesteru se online odešlou do protialkoholní léčebny. Obratem ti přijde kód na délku pobytu a termín nástupu :-)

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Fanyn

slušné a poctivé hostinské tu nehaním,těch si hodně vážím,ale že je spousty nepoctivých o tom nemůže v ČR vůbec nikdo ani pochybovat a ještě se tim i veřejně chlubí dokonce majitel hospody jak se státem oje.ává a jak obchází EET tak na to už fakt není co říct.Klidně ho můžu jít udat,ale neudělám to,zas takový nejsem,ale vytáčí mě jak se nám přímo směje do ksichtu nám poctivým.

dawis77

pf09

to je hold úděl podnikání-někteří krachují,noví zase začínají,co je na tom divného?Ale jak říkám,proti slušným podnikatelům nemám nic,těch si vážím,ale že je hodně mezi něma tady u nás i nepoctivých a to je ještě slušné slovo to je všem snad taky jasné...Zavírat a zdražovat hospody kvůli EET je jen blábol od nich,kvůli tomu hospody určitě nemuseli zavírat..

dawis77

a tim bych toto téma ukončil z mé strany bo se tady zase všichni pohádáme :)))

dawis77
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 122

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra