![]() |
|
Příjem 23,5E+19,2E+13E+1WPo vichřici mi tyto družice pomoci motoru nejdou kompletně nastavit-problém mám s elev.úhlem,pokud správně nastavím na Astru3(A,HB) nejde Thor a opačně?![]() |
baksik
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 334 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
vladoholuTo je pravda,není třeba to rozvádět. Nakonec ralp5 a ostatní mi dobře poradili-zbytek si zajistím sám,popř.s přístrojem... |
baksik
![]() |
|
vlcekco furt pleteš nulu, u usals vyjde sama automaticky,stačí zapojit mozek a je jasný,že mám o5 pravdu,opakuji u usals nastavujeme na družici,na kterou máme výhled a potřebné parametry venkovní jednotky,ještě je něco nejasné???? |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
pierrepetrNaprostý souhlas se vším co píšeš, proto jsem ani vlckovi neodepsal na jeho poslední příspěvek na mě protože to je marný. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 942 |
![]() |
|
@sirdavon si každý hned neuvědomí,jak to funguje,je přeci jedno jestli ladím v nule,nebo kdekoliv jinde,stejně požadujeme,aby to sedělo na všech družicích na maximum |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrMáš pravdu, je to přesně tak, v našich zeměpisných polohách má málokdo štěstí, že může nastavit usal na nulu a ladit přesně některou družici v rozmezí cca 13e - 19e. |
sirda
![]() |
|
RE: Příjem 23,5E+19,2E+13E+1WPribliznu nulu som hladal davno s tiahlovym motorom a potom pomocou krajnych druzic na vychode a zapade som doladil "presnu" nulu. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 650 |
![]() |
|
@sirdaTrebárs niekto, kto montuje parabolu v Liptovskej Lúžnej...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
pierrepetrNula odpovídá z. d. v místě montáže, a USALS si pak najde zbytek. Když tu nulu nastavíš špatně, tak toho moc nenaladíš. Jak píše rapl5, že natočí na jih a dotáhne, tak to není nula. V nulové pozicí motor přesně kopíruje dráhu satelitů, což je ideální. Jestli to někdo dělá jinak, jeho problém. Proč to dělat jednoduše, když to jde dělat složitě, že. |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 716 |
![]() |
|
@vlcekS prvou vetou s tebou samozrejme súhlasím...![]() ![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Příjem 23,5E+19,2E+13E+1WPánove,tak dnes jsem do konečně naladil.Upravaval jsem to podle jednotlivých družic a trochu jsem se držel těch rad,hlavně od ralp5.Všem děkuji za odpovědi... ![]() |
baksik
![]() |
|
@ManetoKdyž mám na motoru nastavenou nulu, a parabolu v zákrytu s nohou motoru, tak to musím někde na stožáru natočit, no a to je na tu tvoji nulu, která se mění podle zeměpisné délky. Jelikož nulu nezměříš, tak to natočíš na nejbližší satelit od té nuly. Příklad já mám z.d. 18,2°, tak to mám nastavené na Astru 1 a ta má 19,2°. USALS si pak další satelity najde sám. Pokud na krajních satelitech není signál tak jak by měl být, potom doladím pozicionérem, popřípadě elevaci. Tak to dělám já, a nemám žádný problém. Některé satelity časem lehce inklinují, tak že je také potřeba doladit pomocí pozicionéru. |
vlcek
![]() |
|
@pierrepetrKdyž tvrdíš, že tě nula nezajímá, tak ti garantují, že na té nule stejně skončíš. Jinak to nebude pořádně fungovat, tak proč si to zbytečně komplikovat a nezačít od té pomyslné nuly. |
vlcek
![]() |
|
RE: Příjem 23,5E+19,2E+13E+1WPánove,tak nastavil jsem HB na 0 a pak postupně ostatní a funguje...![]() |
baksik
![]() |
|
vlcekten mozek jsi už zapojil??,tak znovu pro tebe,jen z kamarádství,u usals žádnou nulu nehledáme,a teď to přijde,předpokládejme,že je místo montáže tak přívětivé,že máme nulu třeba 16°e,tedy otočím motor pomocí přijímače na 16°e a doladím parabolu,pak automaticky musí sedět všechny ostatní družice,potud si asi souhlasíme,teď přijde otázka pro tebe,jaký je rozdíl nastavovat v nule a sedí celá dráha,nebo nastavovat v 30°W a sedí celá dráha???????????????????????????????????????????,ještě není něco jasné?????????????????????? |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrhttps://www.parabola.cz/abc/nastaveni-nuloveho-bodu/Studuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
vlcek
![]() |
|
@pierrepetrŽiješ v omylu, nulový bod se nenastavuje přijímačem. Podle tvého postupu to nebude dobře fungovat. Zapoj už konečně ten selský rozum. Nulový bod má každý jenom jeden, tak že nemůžeš začínat kdekoliv. Fyziku neoblbneš. Měj se dobře, hlavně klid. |
vlcek
![]() |
|
RE: Příjem 23,5E+19,2E+13E+1WPánové, to je pořád dokola..souhlasim s pierrepetr. Ja taky nikdy zadnou nulu nehledal a nastavoval sem to podle prijimace a vse funguje uz nekolik let. Proste nazacatku vycentruju parabolu s motorem, hodim na kolmy drzak a v prijimaci naladim treba 23,5. Motor se natoci a doladim na tomto miste. Ostatni sedi. |
luco
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 62 |
![]() |
|
@lucoLogicky, když nastavíš nulový bod přijímačem, tak nebudeš mít nulu na motoru v nulovém bodu, v tom případě nebude motor přesně kopírovat dráhu satelitů. Mě je to jedno, ať si každý ladí jak chce, ale někomu to možná pomůže. |
vlcek
![]() |
|
@vlceklogicky,to jsi napsal hezky,promiň nemám už sílu mluvit do dubu a je mě to jedno,že to nechápeš,stačí,že to chápou všichni okolo |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrPoslední reakce. Já jsem nepřesvědčil tebe, ty zase mě. Škoda, že se do debaty nezapojilo více montážníků, třeba bych změnil názor. Těch pár, co to dělají jak ty, neznamená, že je to správně.Nechme toho, že se neshodneme, svět se nezboří. Hlavně zdraví, to ostatní jsou jenom prkotiny. Měj se. |
vlcek
![]() |
|
@vlcekmáš pravdu,někdy člověk zjistí po létech,že ten druhý měl pravdu |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Příjem 23,5E+19,2E+13E+1WJá to taky dělám správně jako pierrepetr. |
sirda
![]() |
|
@sirdajak to říkal švejk,někdy je to marný |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrAž to zjistím, tak se ozvu. S tou poslední reakcí jsem kecal. |
vlcek
![]() |
|
@pierrepetrPřipadáš mi jako moje stará, neshodneme se, ale stejně tě mám rád. |
vlcek
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
![]() |