![]() |
|
motor k satelituzdravim .Prosim o radu použivám motor opticum dm 3800 .nulu na motoře jsem měl nastavenou na astru 19.2 stupnu.do ted fungoval bez problému měl jsem tam vše nastavené ručně .koupil jsem větší parabolu 90 pruměr tak jsem motor sundal že ho doladím do uplné roviny atd .při opětovném nastavení byl problém s přijmem tak jsem ho zresetoval a od té doby ho nemužu doladit stale si dělá co chce .dal jsem i tovarni nastavení fergusona všechno jsem nekolikrat nuloval a stale nic i když to nechám na skylinku tak při přepnutí se třeba sam otočí jinam a ztratim signal .jen jsem si všiml že když se otočí sám tak se otočil na 23 stupnu na motoře .nemám teda zkusit motor při nule natočit přímo na jih ,???? Děkuji za každou radu vyzkouším všechno |
krejzaZ
Registrace: 8/2014 Příspěvků: 95 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46 | |
![]() |
|
nastavení motoruzkoušet můžeš co chceš,ale nastavení motoru MUSÍ být co nejpresnější,aby ti to fungovalo.Musíš znát své souřadnice a podle toho to co nejpřesněji nastavit....Je těžko radit takhle na dálku... ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 953 |
![]() |
|
RE: motor k satelitunastaveny je to stejne jak minule fungovalo to 2 roky bez problemu i když jsem zkoušel ted zadat USALS tak se to parkrat otočilo jak ma i družice to našlo vsechny ale pak se neotočil třeba vubec musel jsem to znova vše vynulovat |
krejzaZ
Registrace: 8/2014 Příspěvků: 95 |
![]() |
|
RE: motor k satelituNulový bod je na jih. Kde by asi podle tebe měl být? Pokud nebydlíš na slovensku, nemohl jsi mít nulový bod 19,2E, to není na jih. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: motor k satelituU motoru USALS není třeba nulový bod řešit. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 938 |
![]() |
|
RE: motor k satelituMotor musí být natočen na nulu, u mne je to Astra1. Motor se otáčí po dané křivce, pokud není nastavena nula, tak motor nemůže kopírovat dráhu, na které jsou umístěné družice, to platí i pro USALS. Ať si píše každý, co chce, mě to funguje, takže si za tím stojím. |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 716 |
![]() |
|
skorej to vyzerá na predvolenú pozíciuak sa motor vracia na 23.5Vyskúšal by som ešte iný STB nahodiť k motoru, ale s továrenským nastavením. Ako prvé programy nahrať pár nemeckých z 19E, potom naše 23E a ešte pár turkov na 42E alebo ukrajinu 15w a vyskúšať či drží motor predvoleneé pozície. Po vypnutí na 42E by sa nemal vrátiť na 23 ani na 19E. |
janoZV
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 467 |
![]() |
|
RE: motor k satelituTo prečo by sa akože nemal vracat?ak pozeram nap.tu 42e.a vypnem prijmač motor sa vrati na prvu uloženu družicu u mna teda 23.5e.ak znovu zapnem motor sa opat presune na zvol.program teda ten 42e.a funguje to všetko normalne aj v usals aj v disecg..krejza tu musi mat z toho hokej.každy inak.. |
RATT
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 306 |
![]() |
|
@sirdaU motoru se to řešit musí! Respektive, musí se to zkontrolovat. Pokud zadám na satelitním přijímači Astru 19,2E a usals mi motorem otočí na nulu, i přesto, že mám v receiveru nastaveno např. 14 stupeň východní délky, je něco špatně! Motor se musí ručně natočit na nulu a VYRESETOVAT. Po přepnutí na DiSECq 1.2 a ručním otočení motoru, se po příkazu "Go to X" (u některých přijímačů "Go to null", nebo "Go to reference") musí motor vrátit na nulový bod. To je základní předpoklad, aby potom přes usals natáčel správně a nešilhal. |
Martin79
![]() |
|
@Martin79Napsal si to dobře, že máš něco špatně.Pokud zadám na satelitním přijímači Astru 19,2E tak usals mi motorem neotočí na nulu, ale otočí na Astru 19,2E. |
sirda
![]() |
|
RE:motor k satelituRATT,u mého amika jsem takové nastavení nenašel,aby se mě motor vracel po vypnutí přístroje na první nastavenou družici.Kde skončím, tam zůstane.Mám nastaven usals.Martin79,nechci pochlebovat,ale je to tak jak píšeš,přesto nejede vlak. |
rezek
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 417 |
![]() |
|
@sirdaJá nemám nic špatně, vlcek má něco špatně, pokud tedy nebydlí na východním slovensku. Reagoval jsem na tvou poznámku, že u usals je nemusí nulový bod řešit. A to není pravda... |
Martin79
![]() |
|
RE: motor k satelituJá nulový bod neřeším a je to pravda. |
sirda
![]() |
|
RE: motor k satelituNerozumiem prečo sa to donekonečna stále zbytočne komplikuje...![]() ![]() A to, že sa má motor s parabolou po vypnutí prijímača vrátiť na prvú uloženú družicu je poriadny nezmysel...Za prvé, kde motor pred vypnutím stál, tak tam aj po vypnutí zostane stáť...a už sa nikde netočí. Za druhé, čo by ho asi tak otočilo keď je prijímač vypnutý ? Nemýliť si s otočením motora pri zapnutí prijímača, keď motor stál na poslednej družici pri vypnutí a predvolený program pri zapnutí prijímača je na inej družici. Vtedy sa motor samozrejme natočí na túto družicu... ![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
@krejzaZPokud si měl nastavený ruční pohyb motoru a šlo to bez problémů, tak kolik jsi měl nastavených družic?Nyní jsi dal jinou parabolu a znovu jsi ladil a ukládal nastavené pozice, je to tak? Můj poznatek je ten, i když se to nikde nepíše, ta elektronika v motoru si dovede uložit jen určitý počet pozic. Potom je konec, dělá si co chce. Já jsem z toho vybruslil tak, nějaké resetování motoru nepomáhalo, že jsem od ručního nastavení ustoupil, nastavil jsem USALS a je klid. Ten motor je na to stavěný a ovládá to opravdu dobře. Jenom je potřeba nastavit dobře parabolu a to tak, aby sklápění v koncových polohách odpovídalo, jak třebas na 30°W, tak na 60°E a to je právě potřeba dobře vybrat družici, na které bude motor ukazovat 0. A tam postavit parabolu. Podle bydliště to bývá 13°E, 16°E a tak nějak okolo, chce to zkoušet a zkoušet. Když se ta 0 vybere špatně, tak na jednom konci ať na E, nebo na W to nebude sedět. Samozřejmě je nutné na té 0 nastavit přesně elevaci. A pak už je to naprostá pohoda. Dá se ještě potom stranově parabola doladit změnou zeměpisné délky, 1 stupeň dělá asi 2 dílky na motoru. |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
![]() |
|
RE: motor k satelituA ak je v prijmači zap.fastscan aj v tedy vam ostane motor stat na posl.satelite po vypnuti?.. |
RATT
![]() |
|
@RATTÁno aj vtedy. Funkcia FastScan slúži na aktualizáciu zoznamu programov v prijímači u Skylinku na Astre 3B 23,5°E na TP 12070 a nie na otočenie motora na tento satelit... Pokial nie je motor natočený na pozíciu Astra 3B, je táto funkcia neaktívna aj keď je zapnutá...Motor nedokáže otočiť...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
![]() |
|
@krejzaZPodle mě by měla být u Tebe 0 na 18.8°E,tj A1-19,2 |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
Princip je stále stejnýhttps://www.parabola.cz/abc/mot_sg2100_instal/ |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
@satelitˇák![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
@Martin79Já mám zeměpisnou délku 18.26, takže mám nulový bod na Astře1. Co je na tom špatného? |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 716 |
![]() |
|
RE: motor k satelituTak rakovina to samozřejmě není, ale máš ho tak o jeden stupeň vedle..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
@vlcekKeď máš svoju polohu na 18,26°východnej zemepisnej dĺžky, tak tam máš aj svoj nulový bod a nie na pozícii kde je Astra 1... Tá je o 0,94° ďalej smerom na východ. Pokial máš na motore rozsah 28,2°E až 13°E tak táto nepresnosť pre teba nič neznamená... Ak by si mal však rozsah 60°E až 30°W tak by si krajné satelity a s nimi susediace určite nechytal...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
![]() |
|
např.já,má pozice je na 17E´,takže naladím pozici 16E a malinko pootočím s celou "sestavou" (motor s parabolou) směrem na východ k Astře1 19.2E).Jakmile mi spadne ukazatel signálu téměř na nulu,zafixuji vše a hotovo.Jsem na mém "nulovém bodě"!![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
je to vcelkujednoduché,ale člověk na to musí mít čas,chutˇ a hlavně musí být trpělivý a zručný. Pochopitelně vše dodržet,co musí (kolmost a přesnost)...Éto vsjo!!! @Tomík 535 ![]() ![]() ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
RE: motor k satelituNo Maneto hadat sa nebudem a už vobec nie tu)..ja mam humax a motor mi vracia..len mi ešte napište čo z tej 60e s tymi 80cm chytate?max prima a kiss ak vobec..a ak točite od 39e po neakych 15w tak neaka drobna odchylka je tam nepodstatna pri tych silnych tp. |
RATT
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46 | |
![]() |
|
![]() |