Quantcast

Diskuse

Uzamknuté diskusní vlákno , sekce: Technika

UNI čtečka

Nevím proč není pod článkem možnost diskuse.
Jistě se najde mnoho uživatelů co se chtějí vyjádřit.
Mazáním již vytvořených vláken se nic nezmění! :)

Přece neznamená UNI čtečka = pirátské dekódování

Old Master
Registrace: 1/2005
Stránka: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [ 13 ] 14 15 16 17 18 19
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 466
Odpověď v diskusním vlákně

jarda má

román na pokračování

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: UNI čtečka

Jo, už jak F.L.Věk - 13 dílů :)))

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@PoldaS

vox populi

pierrepetr

Proč by měl prodejce řešit nefunkčnost karty ICE po přehrání karty na Uniblock ? Předvede funkční ICE od FreeSAT.Uničtečky nebyly nikdy prodány na karty Uniblock. Je potřeba si uvědomit, že platí obchodní podmínky M7. V obchodních podmínkách M7 změna vlastností karty zákazníka (jeho majetek) bez jeho svolení není uvedena. Pouze v 3.6.4 se hovoří o možnosti změny technických či provozních podmínek přenosu či příjmu signálu a nutné výměně zařízení ze strany zákazníka (kodování nerovná se přenos).Ve VO se nikde nepíše o SkyLink Ready přijímačích, pouze: „přijímací zařízení“ je technické zařízení nezbytné
pro příjem zvolených programů ze satelitu (set top
box). Karta při koupi je opatřena
jedinečným kódem zabezpečeným systémem podmíněného přístupu Poskytovatele - nikde se nepíše, že může být změněna na jiný typ karty. Podstané pro koncového zákazníka, že ať se stane cokoliv, tak nemá na nic právou, pouze na sakce od M7.Mezi námi, co se týče porušování zákona co do objemu porušení autorských práv, tak to byl M7 a jeho právní předchůdci, kteří min 10 let vysílali pod zástěrkou technických testu na území cizího státu nelegálně za účelem zvýšení zisku české nebo slovenské programy. Po jejich nuceném vypnutí přišli o velké množství zákazníku. Bohužel jim tato skutečnost nedošla a hledají "viníka" poklesu zisku. :(((

RAFI007
Registrace: 1/2006

@RAFI007

To, jestli je zapnut Uniblok není vlastnost karty, ale nastavení úrovně zabezpečení kódovacího systému. Není tedy důvod do VOP uvádět cosi o možnosti změny vlastností karty bez souhlasu zákazníka.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

RAFI007

RAFI007 budíček. Šak od začátku říkají, že máš používat originál příslušenství. Snad netvrdis , že unictecka je originál příslušenství.

satman1
Registrace: 9/2010

@RAFI007

zajímavý rozbor - ale obávám se žes to sám napsal:
"Pouze v 3.6.4 se hovoří o možnosti změny technických či provozních podmínek přenosu či příjmu signálu a nutné výměně zařízení ze strany zákazníka (kodování nerovná se přenos)" - za prvé to je otázka, za druhé zapoměls na ten "příjem", podle mě se to tam krásně schová a se Skylinkem nenaděláš nic ;)

lance
Registrace: 10/2008

Jo, jo. Každý si pamatuje, že na obalu karty bylo napsáno něco, co si lze přeložit jako "CZ a SK programy navždy ZDARMA".
Ale že u té karty také bylo napsáno něco v tom smyslu, že je karta určena pro dekodéry Cryptoworks či Irdeto (jak která), to už spousta kritiků zapomněla.

joscer

Z toho plyne závěr, že jelikož všechny ICE jsou ve vlastnictví usera a všechny po záruce, tak je to vlastně úplně fuk a user s kartou nevyreklamuje nikde nic!!! Určitě ne u Skylinku, a když nevyreklamuje ani přijímač u prodejce který bude argumentovat že přijímač je stále funkční jen userova karta už není ICE (že je "pokažená"), tak user je jednoduše v pérdeli pane hráábje - a jarda uvidí výsledek, kolik userů se nasralo na skylink atd... Proto asi není v jardově zájmu, aby vyvolal otevřený boj mezi skylinkem a prodejci...
Chudák user, protože pokud bude skylink překlápět karty na uniblok postupně (např. podle bonity předplac.balíčků) tak každému prodejci pak stačí, aby měl v šuplíku nějakou Skylink ICE ještě nepřeklopenou a bude moci poslat usera s reklamací přijímače do riti, resp ať se obrátí na Jardu... chudák Jarda :)))

lance

@joscer

zase sis naběhl ty ťuldo, cožpak ty karty v cryptoworsk pojedou ??

lance

@lance

No vidíš, naběhl sis ty. V minulosti nebylo u karty napsáno, že je určená pro dekodéry Cryptoworks?
Měl bys s tou snahou mi to tady znepříjemňovat na chvíli přestat. Jednak mě to nevadí a druhak mi to připadá, že už ani nedáváš pořádně pozor co přesně píši a reaguješ ukvapeně.
Ale alespoň je s tebou zábava.

joscer

@joscer

Já ti to tu nepotřebuju znepříjemňovat, vystačíš si sám...
Tady je snad řeč o jiných kartách než ICE??
Na kartách ICE je napsáno: "DEKODOVACÍ KARTA PRO PŘÍJEM SATELITNÍ TELEVIZE V CERTIFIKOVANÝCH DEKODÉRECH IRDETO/CRYPTOWORKS"

Takže pojede ICE po dálkové překlopení na uniblok v certifikovaném dekodéru Cryptoworks nebo ne? NEPOJEDE !!! Kdo tuto nefunkčnost úmyslně způsobí? Skylink!!! Kdyby byla ICE karta v záruce - jednoznačně reklamace karty u prodejce se 100% úspěchem... jednoduché.
Takže holá pravda je taková, že Skylink na dálku znefunkční userovi kartu, ovšem je už po záruce a user je v pérdeli. Nehrje žádnou roli že karta fungovala x let, že je "morálně zastaralá" nebo podobné blbosti. Mám kartu v TV v modulu CW a funguje x let v pohodě, nyní mi ji operátor úmyslně znefunkční a nutí mě k další investici bez přidané hodnoty pro mě - jednoduché jak facka. Neudělám s tím nic, můžu se akorát na jardu nasr.t a poslat ho někam, je na mě, stejně jako na každém jak se zachová - to je celé. Už to chápeš? :)))

lance

@lance

Ale jdi. Všichni dobře vědí, že ICE karta je koncipována jako karta přechodná primárně určená pro dekodéry Irdeto s možností dočasného provozování v dekodérech Cryptoworks.
To je celé.

joscer

@joscer

Kdyby ICE byla ještě v záruce, tak si s tím svým "všichni vědí, přechodná, primárně..." můžeš akorát vytřít... na kartách nikde nic takového psáno není atd... user by TO měl nárok reklamovat bez nejmenších pochyb, zeptej se třeba přímo jardy, proč si vždycky dává velký pozor na konce záruk posledně prodaných hebel které hodlá znefunkčnit, když nevěříš mně :))) Kdybych šel do důsledků, pokud by Skylink neměl VYHRAZENO ve svých VOP že může měnit kde co... tak by se mohlo možná jednat i PO ZÁRUCE o úmyslné poškozování cizí věci ze strany skylinku, pokud omezí funkčnost výrobku v rozporu s údaji při prodeji

lance

@joscer

Ve vlastnostech karty ve VOP se píše jen o aktivaci a deaktivaci, o změně vlastností se nepíše:
- zpřístupnění televizních programů prostřednictvím dekódovacích karet opatřených jedinečným kódem zabezpečených systémem podmíněného přístupu Uživatelům a rozhodování o aktivaci a de-
aktivaci dekódovacích karet
Na rozdíl od tebe jsem si VOP přečetl. Nejdůleži je definice přijímače. Bláboly na obálce karty o certifikovaných přijímačích a i na netu nejsou právně nadřazené VOP, na obálce už toho bylo napsáno a jak se tím SkyLink řídil je známo. Že si zapoměli(možná nemůžou) pro ně výhodněji napsat definici pojmů je jejich problém. Výklad pojmů je právně závazný pro celé VOP.

RAFI007
Registrace: 1/2006

13 stranok o 3.14covinach akoby ste uz za tie roky nevedeli ze on uz si Jarda najde v tom paragrafe nejaku tu klucku aby vas zas mohol podojit a tu jeho plateny troll po poriadnom skoleny vam to zas patricne zdovodny. ;)

Nosce te ipsum.

Warder

@RAFI007

VOP jsou VOP proto, že jsou tam všeobecné podmínky. Nikdy tam nenajdeš konkrétní záležitosti. Pokud chceš to, co bylo na obalu karty uvedeno, považovat za bláboly, tak skoro není o čem diskutovat. To co bylo u karty napsáno je v podstatě návod k obsluze a ten je závazný pro toho kdo si tu katu koupil. To jako bys chtěl, aby ve VOP bylo uvedeno, že u nějakého konkrétního sat.přístroje má být karta vložena čipem nahoru nebo dolů.
PS: VOP Skylinku znám velice dobře a dokonce znám velice dobře i VOP freeSATu. Protože když chci diskutovat, musím být připraven.

joscer

@joscer

... když budu citovat uživatele "lance":
Na kartách ICE je napsáno: "DEKODOVACÍ KARTA PRO PŘÍJEM SATELITNÍ TELEVIZE V CERTIFIKOVANÝCH DEKODÉRECH IRDETO/CRYPTOWORKS"

... mí rodiče mají ICE kartu v CW modulu (žádná uni čtečka), u kterého bylo na obalu napsáno výše uvedené (vše tedy splnili) a stejně až dojde k vypnutí 0D96, tak budou mít smůlu. Nikde na obalu karty nebylo napsáno, že bude fungovat pouze X let. Bylo uváděno, že karta bude fungovat jak v dekodérech Irdeto a zároveň i ve starších dekodérech Cryptoworks, aby si zákazníci nemuseli kupovat nové moduly/přijímače.

Otec (80) se mne zeptal, co je na tom pravdy, že si budou muset pořídit nový satelit (asi se to probíralo v nějakém jejich spolku). Tak jsem mu na to odpověděl, že asi časem ano. Dále se mne zeptal, jestli něco platím? Tak jsem mu řekl, že jim měsíčně platím 387 Kč, aby měli výběr dost programů. A on na to, že už žádný nový satelit nechce, neboť v jeho věku už by se ho nenaučil ovládat. Ať jim dám do kupy anténu (tím myslel pozemní vysílání) a že jim to bude stačit a ať si za ty peníze každý měsíc něco koupíme.

JG si může odepsat dalšího zákazníka.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

Co ti ten CAM CW dokáže dekódovat? Leda nějakou SD mazanici u freesatu, ale HD a vůbec programy z TP u Skylinku asi sotva.

PoldaS

@PoldaS

Bez urážek prosím. Všechny HD programy úplně v pohodě a to včetně ČT, která je na některých přijímačích problematická.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

hezký čtení

to bych neřešil,kdo má jaký práva,boj s obrem se vyhrát nedá,tady může fungovat pouze trh,jde o prachy,skylink si musí spočítat,jestli se jim to vyplatí vypnout a taky kdy

pierrepetr

@SirMax

Ale jdi ty. Nechce se otec učit ovládat nový přístroj? Tak to kecáš. Tlačítko standby je pořád tlačítko standby. Číselná tlačítka programů jsou pořád stejná. Jen se může změnit vzhled dálkového ovladače.
Máš pravdu, že nikde na obalu nebylo napsáno, že to bude fungovat X let. Nicméně jasně byl deklarován konec systému CRW a to, že byly poskytnuté karty ICE byla jen úlitba těm, co nechtějí přístroj měnit okamžitě.

joscer

SirMax@ Ten CW CAM bych chtěl fakt vidět, protože jde tutově o světovej unikát. A urážlivýho na tom není nic, je to prostě z tvé strany jenom silně nevěrohodný (už proto, jak vše na závěr opepříš zmínkou o úchvatné pozemní anténě a chudákovi Jardovi, jenž přijde o klienta) :)))

PoldaS

@PoldaS

I já mám CW modul Smit (zelenomodrý), v kterém mi ICE karta šlape v pohodě. Je to modul, s kterým jsem nikdy neměl problémy. Až skončí 0D96, tak tomuto modulu vyčlením čestné místo v šuplíku.

joscer

Má to někdo štěstí, já všechny CW moduly typu Mascom apod. musel vyhodit, protože nový TP u Skylinku už nepobraly.

PoldaS
Stránka: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [ 13 ] 14 15 16 17 18 19
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 466

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra