Quantcast

Diskuse

Uzamknuté diskusní vlákno , sekce: Technika

UNI čtečka

Nevím proč není pod článkem možnost diskuse.
Jistě se najde mnoho uživatelů co se chtějí vyjádřit.
Mazáním již vytvořených vláken se nic nezmění! :)

Přece neznamená UNI čtečka = pirátské dekódování

Old Master
Registrace: 1/2005
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 466
Odpověď v diskusním vlákně

@LubosD

A co tě vedlo k takovému řešení? Položil jsi si kdysi otázku třeba ve smyslu "Co budu dělat, když provider změní to, či ono?". Nebo jsi někomu slepě uvěřil, že "toto bude navždy a nikdy jinak"?
Svatá ty prostoto.
Ano, máš právo nadávat na Skylink. Ale nadávej i na ostatní operátory, že nic takového neumožňují a ty od Skylinku nebudeš mít kam přejít.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

RE: UNI čtečka

To je trochu pritiahnute prirovnanie, ked mi ide o bezpecnost nemam problem cakat. Ale tu ide o to, ze ide len o telku a posledne roky sa prehadzovali sluzby,poplatky, karty, prijimace ako na burze u ciganov.Zhodneme sa v tom, co som uz pisal, dnes je vyber aj ked nie pre kazdeho dostupny.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

No nevím. Já jsem vždycky prohlášení Skylinku chápal tak že funkci UNI čteček nemouhou garantovat,ale ne že je zakáží.To měli jít cestou pronájmu přístrojů a ne touto polovičatou . Sám mám 3 přístroje s UNI ale rozhodně nebudu kupovat další CAM moduly. A to si platím Kombi a NEXTku. No jsou i jinné služby. Myslím si že skylink tímto krokem následky pocítí.

JirkaKa
Registrace: 4/2008

@JirkaKa

A co prodejci a montážníci? Ti by nic pocítit neměli? Byli jedni z prvních, kteří měli mít dávno jasno. No, oni asi měli a tak urychleně "hurá" doprodat přístroje s UNI čtečkami.
Proč nikdo z mých "klientů" z řad známých a příbuzných tyto problémy mít nebude? Odpověď je asi jasná a dosadí si ji každý sám.

joscer

A to nás ešte čaká prechod na Hevc 365!Máme sa načo tešiť a už šetriť!

Peťas65
Registrace: 12/2013

Pardon Hevc 265!

Peťas65
Registrace: 12/2013

Jirko souhlas. Skylink timto krokem prijde o část zakazniku. Tento krok na jednu stranu znamena nejen zamezeni pirátského prijmu, ale také radne platicich zakazniku, kteří se budou rozhodovat co dal, zda koupit odpovídající zarizeni ci nikoliv a zvolit jinou alternativu. Tento krok znamena také pocatecni pomaly najezd chystanych novych modulu s integrovanou kartou VO.

HYPER
Registrace: 11/2010

Bohuzel jednu nevyhodu novy cam modul ma a to, ze se nebude moc pouzit v prijimaci s CI slotem bez podpory CI+.

HYPER

Ako sa už tu neraz popísalo, ak si pánove zo Skylinku myslia, že odstavením Uni čitačiek zamedzia černote, tak sa hrozne mýlia.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

UNI čtečka

Už vidím,po posledních zkušenostech,jak se stádečko oveček rovná do ohrad a pastvin ;) ;) dokonce i se zvonečky.Bude to jen bouře ve sklenici :laughing:

korkoran
Registrace: 10/2006

@letas

Zamezí asi naopak bělobě,řádně platící, a podpoří černotu. :laughing:

hobo
Registrace: 1/2007

@joscer

Třeba to, že jsem programátor a na vývoji Tvheadend se snažím podílet...

Třeba to, že mám po domě všude Ethernet.

Třeba to, že na serveru mám 16 TB úložiště, takže tam snadno můžu nahrávat pořady.

A navíc, takhle jsem to předtím měl i s DVB-T. Ale u Skylinku to takhle provozuju už 7 let.

A naopak, Freesat a snad i Flix takové použití umožňují, tak nevím, o čem mluvíte.

LubosD
Registrace: 7/2010

Keby ludom s dual/FBC tunermi ponukli perspektivny modul, ktory umozni nahravat/streamovat 2-4 programy paralelne, ale z viacero transponderov (MTD), zvazoval by som.
Po rokoch zainvestovat do noveho hardware - novy 4K prijimac s FBC, Unicable LNB a mozem si nahraval/streamovat do KODI boxu.
SL by sa zbavil piratov a platiaci zakaznik by dostal moznost sledovat programy modernym sposobom, nie ako v satelitom praveku.
Ak nedokazu v roku 2017 ponuknut taketo technicke riesenie, nech idu do dochodku...

VU+ DUO 4K @BlackHole, Sony KD-55XE9305, Oppo UDP-203, Tanix TX5Plus @CoreElec

blackie
Registrace: 10/2010

@LubosD

No tak hurá k freeSATu nebo Flixu, když mají něco, co nemá/nebude mít Skylink. No problém. Nic není věčné.

joscer

To vi i male dite, ze toto je hlasna trouba Skylinku.

bretah
Registrace: 9/2012

@blackie

Ja som to tu pred niekolkymi dnami tiez spominal, ze by to chcelo nejaky schopny CAM s MTD. Mozno kompetentnych nieco "osvieti" aby boli prozakaznicky, ale po dlhorocnych skusenostiach dost pochybujem...

uroboro
Registrace: 2/2013

@Surfer

Přečti si VOP Skylinku a pak sem dávej svá moudra ohledně financování techniky, na které kouká uživatel na programy.

A mezi námi. Píšeš "JE POVINNÝ vybaviť tých zákazníkov potrebným hardvérom a má to robiť dokonca zadarmo."
A ostatní operátoři to dělají zadarmo? Vždyť mají peníze jen od svých klientů, kterými jim oni v pravidelných intervalech platí za služby. Nebo snad těm ostatním operátorům padají peníze odněkud z nebe, že mohou dávat svým ovečkám něco zadarmo?

joscer

@uroboro

Nech nad tym radsej uvazuju, a to ze rychlo. Kym zablokuju Ice karty, mali by nieco ponuknut ludom s modernymi stb, alebo tym, co su ochotni upgradeovat na 4K.
A nemam na mysli ten Samsung srot, ale MTD modul.

Snad je im jasne, ze ludia, ktori uz pouzivaju viac zariadeni v domacnosti si nepobezia kupovat dalsie prijimace a karty a tahat koaxial kable - to moze napadnul len nikoho v opojeni :mad:

VU+ DUO 4K @BlackHole, Sony KD-55XE9305, Oppo UDP-203, Tanix TX5Plus @CoreElec

blackie
Registrace: 10/2010

Tak nevím. Já mám zase jinou zkušenost. Já platím. Karty mám ICE/IR. Když byly v UNI (Ferguson 8900) a pak v CRW (Technisat S3 ISIO a Technisat Digit ISIO C + modul technisat) zápisy chodily, problémy nebyly s náběhem, přepínáním ... kvůli jednomu pitomému UHD jsem koupil u SkyLinku modul IR (Technisat) a od té doby je to samá hláška neoprávěného přístupu, zamrzání na několik sekund, černé obrazovky, restartů... a pak že certifikovaný SkyLink Ready. Problém je asi širší, jak psáno v článku, ale mne to otravuje. Takže za mne když certifikovaný, tak bezproblémový... a to tedy se 100pro jistotou říci nemohu.

HonzaA
Registrace: 3/2006

Mají

ze Skylinku na toto také odpověd-argument.Ne každý jejich certif.modul korektně spolupracuje s určitým přístrojem.Obrat se na prodejce,dovozce,nahraj případně pokud to jde poslední FW do modulu,přijímače.......No budou asi problémy po zatažení pákou mrtvého muže. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

@HYPER

"Bohuzel jednu nevyhodu novy cam modul ma a to, ze se nebude moc pouzit v prijimaci s CI slotem bez podpory CI+."
- myslíš ten nový CAM ORCA?

lance
Registrace: 10/2008

Jo, pisou CI+ slot.

HYPER

Mládenci živím sa montážami a servisom dostatočne dlho. Áno aj ja mám klientov, ktorí používajú box s uničitačkou. A u žiadneho boxu som nemal zásadnejšie problémy. Ak bolo treba riešiť refreš, tak z 80% to bolo z dôvodu, že klient zapol zariadenie po dovolenke, prípadne box na chate. U skylink ready boxov sa vyskytujú problémy po spustení nejakého nového módu operátora, s ktorým si ready box nevie poradiť. Je zaujimavé, že prevažná väčšina boxov s uni čítačkou funguje ešte stále aj po xxx rokoch, a Skylink ready vergle je problém udržať pri živote 2 roky :( A reči že predajca je ten čo za to môže nemám rád. Každému som doporučoval ready box, ak nepotrebuje žiadne iné funkcie, ktoré drahšie a spolahlivejšie boxy majú. Je choré, ak si klient platí poctivo ponuku sa na neho dívať ako na zlodeja, len preto, že si chce niečo nahrať na HDD a pozrieť vtedy keď má na to chuť, prípadne tam, kde nič iné nemá. Ako napríklad ja krpcom pustíť nahrané rozprávky na NB či v telke niekde počas dovolenky či chate, keď je počasie na prd.

antenkar
Registrace: 7/2009

@antenkar

Co je to "nový mód u Skylink ready boxů"? Co si pod tím mám představit. Pár mých známých Ready boxy má, ale nesetkal jsem se, že by s něčím takovým měli problémy.
Rád se přiučím.

joscer

@joscer

moja má 6 rokem Humax 5100s s integrovaným Irdeto a cca 2roky byly problémy s National Geographics HD a ještě jeden knál(už si nepamatuju kkterý),kde Skylink "něco testoval" a u těchto Ready Boxů vyskočila hláška Error 133-2 (něbo tak jaksi) a bylo vymalováno. Nacoš ostatní přijímače s UNI čtečkou jeli zcela bez problému.Byla tady toho plná diskuze...

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 466

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra