Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink sa pomaly stáva dvojkou na SK trhu

Podla nemenovaneho zdroja v najblizsich tyzdnoch sluzba Magio predbehne pocet odoberatelov sluzby Skylink.

Vyhody asi netreba ani popisovat:
MAGIO:
+ moznost prijimat vsade tam, kde aj skylink (MagioSat)
+ najlepsia IPTV na slovensku (a dovolim si tvrdit ze aj v Cechach keby bola tak bezkonkurencna)
+ Digisport 1-5
+ Tuki detsky kanal (teraz aj Cartoon Channel atd..)
+ lacna moznost na viac TV
+ MagioGO zadarmo (pokial mate nejaky balik od nich)
- nie vsade dostupna IPTV
- ziaden lacny zaklad
- telefonicka podpora je nieco otrasne (berem ale, ze poskytuju Tel,Inet a TV)
(-+) parovanie prijimacov

Skylink:
+ lacny zaklad (zatial - uvidime ako serpo)
+ vyborna dostupnost (predsa len 23,5 je lepsie na tom, ako AMOS)
+ moznost pouzit vlastny prijimac (zatial aj v unicitackach)
+- Skylink live TV (akoze je to coraz lepsie ale ziadna slava - podla vsetkeho spoplatnene do buducna)
- SERPO (kazdy rok drahsie)

Pre Slovakov je jednoznacna volba Magio. Nech uz pan Glisnik vymysli hocco, momentalne to pojde uz len dole vodou. DigiSporty tazko budu mat, do vlastnych programov sa nehrnu a o nezmyselnom zvysovani SERPA, ktore uz presahuje vsetky moznosti ani nema zmysel pisat.

Ak tu pride Pan Glisnik, mam pre Vas len jednu spravu: Prave ste stratili Slovensky trh (ci je to vela, alebo malo je na Vas - no nieco okolo 600 000 zakaznikov je dost). Vasa jedina zachrana je bud dat serpo na 1 euro alebo baliky dat o 50 percent dole. Odliv zakaznikov bude uz totizto len stupat.

P.S. Informacia o pocte zakaznikov a skorom predbehnuti Skylinku pochadza z overeneho zdroja ale vzhladom na praktiky banov to sem nemozem zverejnit.

Tomatko
Registrace: 8/2010
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 100
Odpověď v diskusním vlákně

@pele1

Prešiel si k Digi na neviazanosť a ešte platíš aj Skylink? Nič v zlom, ale v tomto si naozaj jediný expert :))) :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

petersk

Byvam na vychode a tu už určite nevladne Skylink....predajcovia Magiosatu klamstvami docielili obrovsky uspech , prekladky zo skylinku do magia robim dosť . A tu ma velky uspech aj antik -či satelitny ale aj iptv. Skylink pada a môže si zato sam .

par32
Registrace: 11/2007

RE: Skylink sa pomaly stáva dvojkou na SK trhu

na Slovensku Skylink padá a padať aj bude naďalej!!v CZ to bude vždy operator s najvacsim počtom zakaznikov..

jožko
Registrace: 7/2016

@par32

Bavíme sa o satelitnom operátorovi. Magiosat ešte chvíľku potrvá a zachvíľu sa už nebude dať objednať len IPTV /ako napr. v Maďarsku/.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

@par32

Ja som zo severu/stredu Slovenska. Tu je to tak pol na pol. Ale na dedinach by som povedal ze vladne Telekom (teda MagioSat).

Inak, ked sme pri tych klamstvach. Neviem ako to je, ale viem, ze isty kablovy operator u nas sa stazoval na praktiky podomovych obchodnikov, zevraj kablovka je zastarala a uz koncia. Mal aj vyzvu aby tomu ludia neverili.

Ine som ale chcel. Z isteho zdroja som sa dozvedel, ze co sa tyka podomoveho predaja Telekomu, tak je to vobec najziskovejsia oblast v celkom telekome (vratane deutchland). Nemci sa sem chodia ucit ako to spravne robit ...

Tomatko

Vyjadrenie Skylinku

Takze uvadzam uz len vyjadrenie skylinku (clanok bol doplneny)

K vyjadreniam Telekomu uviedol člen predstavenstva spoločnosti M7 Group Jaromír Glisník, že nepozná plány konkurenta pri rozvoji siete, akvizíciách ani cien.

„Ťažko sa mi preto posudzuje budúci vývoj celkového počtu ich všetkých televíznych platforiem. Je dosť možné, že v súčte Skylink predbehnú,“ myslí si Glisník.

Dodal však, že čo sa týka satelitu, Skylink má vraj niekoľko násobne viac zákazníkov ako všetky ostatné slovenské platformy dohromady. Telekom presný počet satelitných zákazníkov neuvádza.

Tak.. tymto by sme to myslim mohli pekne krasne uzavriet. Je mi luto, ze sem nemozem uviest zdroj, nech mi je teda odpustene, ze ho neuvadzam..

Tomatko

@Tomatko

Nemusíš ho uvádzať, v podstate asi tu všetci hovoríme o tom. :)))

petersk

@petersk

-Kedy som ja písal že chcem aby Skylink skrachoval.
-Skylink som predplácal rodičom ktorým to stačilo mám ho zaplatený ešte za starú cenu, 56€ im už nedám dôjde mi serpo 04/18 a končím ak skôr zavedú uniblock bude to skôr.
-A keď tu píšeš o neviazanosti DIGI 70€ spočítaj si koľko ťa to vyjde v Skylinku.

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150

pele1
Registrace: 2/2008

@pele1

Neviem, či si si všimol smajlíky pri mojom prípevku. A počítať tu darmo budeme, Tebe bude vychádzať vždy Digi lacnejšie :))) . Ak sa dobre pamätám bola reč o tom, že prejsť od Skylinku k Digi s neviazanosťou, či modul je lacnejšie riešenie u Skylinku. Ale v podstate mi to jedno. Nepotrebujem k životu ani prvé ani druhé.

petersk

Skylink to z cenou za zakladny balik /55eur/ prehnal a skutočne sa od nich oplati odisť....ponuky digi a magia su v zaklade širšie a pestrejšie .
Inač suhlasim že čim dalej tym viac platforiem sa presunie na web . ;)

par32

Ochvíľu aj tu sa objaví ten článok. Ináč IPTV Telekom započítava všade, kde sa mu hodí. Napr. kto má mobil+iptv+internet tak ho počítajú za 3.

petersk

Asi takto, nie je "Magio" ako "Magio", ani "cena Magia" ako "cena Magia".
Včera som ho objednal. :)))
Konkrétne "Magio TV" - Balík L - včetne DiGi sportov. Kuriér prinesie zdarma MagioBox, no zdarma, všeho všudy ma to bude stáť 2 (slovom "dve") € mesačne. :lookaround: Pritom mám k tomu MagioGo zdarma - môžem si dokúpiť ešte viacej MagioGo TV Boxov (taká malá krabička s HDMI, RJ45 a WiFi 2+5, AV out :))) ) a používať ich kdekoľvek na SK s prístupnou wifi aspoň 3Mb alebo pripojením cez RJ45. Príklad: idem do na hotel, majú postačujúcu wifi a TV, zapojím a pozerám svoj balíček.
Ale teraz to podstatné, 2€ sú to preto lebo mám už roky od Telekomu Magio VDSL internet XL a pevnú linku. Príde MagioBox, pichnem do routra a TV a "jedu Bobe". Preto som písal že nie je "cena Magia" ako "cena Magia".
No a nezober MagioTV L + MagioGo + DiGi sporty za 2€.
Aby som nezabudol, mám aj Skylink aj FreeSat full. Magio bude ako záloha pri výpadkoch dobré. ;)
Čiže suma-sumárum, Magio od Telekomu je pre niekoho sakra výhodné a bezkonkurenčné. Preto sa s touto témou v podstate aj skoro stotožňujem. V mojom prípade je aj zápor "- ziaden lacny zaklad" irelevantný a "(-+) parovanie prijimacov" nie je podstatný pri možnosti mať bez mesačných poplatkov viacej /plný barák/ MagioGo boxov.

Steiner
Registrace: 9/2012

@Steiner

Ale musíš mať od nich internet, nie?

petersk

nečítaš, šak píšem že internet XL
+ pevná linka - tým som myslel telefń na pevnej linke
Inak k tomuto Magiu som si už asi týždeň hľadal čas že sa na to pozriem, až mi včera zavolala milá panička z Telekomu /náhoda/ a tým to urýchlila. :)))

Steiner

@Steiner

A koľko je to dokopy za mesiac?

petersk

Chod na ich stranku a hladaj chytry balik, tam ti to spocita, samozrejme ak nemas este nejaku speci zlavu ...

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@Steiner

VDSL a pevnu linku mam aj ja. Doteraz som sa o TV nezaujimal, kedze som chcel mat svoj STB. Ak vsak Skylink zavedie uniblock, tak mi to uz moze byt jedno...Cize, k tej cene, co mam teraz este doplatim 2€ mesacne ?

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Posledná faktúra:
Magio Internet XL, Doma Happy L so zľavou: 34,99 €
Balíčková zľava (01.10.2017 - 31.10.2017): -7,01 €
Prenájom KZ (01.10.2017 - 31.10.2017): 0,49 €
CELKOVÁ VÝŠKA FAKTÚRY 28,48 €

- Doma Happy L je pevná linka neobmedzená ani do iných sietí , hovorné mesačne = 0
- Balíčková zľava - tá je po celú dobu viazanosti
- KZ je ADB VDSL router /ošetrený už ako treba :))) / - to si zmysleli účtovať až nedávno

Po novom - po prevzatí MagioTV Boxu a podpise návratky-zmluvy kuriérovy sa cena:
- zníži o prenájom KZ - to už odtiaľ vypadne
- zvýši o prenájom MagioTV Boxu o 2€ - sú ale 2 varianty - toto je tá bez archívu, s archívom som nechcel lebo mne je to k ničomu
verzia s archívom by vyšla myslím do 4€.
To je konkrétny príklad, všetko ostatné sa dá nájsť a vyskladať ako píše liquerko na ich webe.
Medzitým som už aj založil príslušnú podtému na inom nemenovanom fóre, len nie je čas tam aj niečo konkrétne dať zatiaľ. :)))

Steiner

Tak idem na to nemenovane forum .... kua.. :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Ešte doplním:
Momentále internet:
Downstream Rate: 84000 Kbps
Upstream Rate: 8400 Kbps

Po novom sa aj Downstream zvýši , to som paničku hodne vyzvŕtal a dosť dlho, preto si to už všetko ani nepamätám, lebo moja podmienka bola aby kvalita internetu týmto netrpela a teda pani bohosvate tvrdila že s tým sa ráta a Downstream bude navýšený. Ja mám dobrú polohu a káblik od optickej ústredne nie je moc dlhý.
Od zmluvy sa dá jednoducho odstúpiť do 14 dní.

Steiner

@Steiner

MagioGO je sice pekna vec, ale nie je to nahrada magia ako takeho (aj ked 50 programov je celkom slusny pocet no obrazova kvalita je otazna). Je to v podstate "box" s aplikaciou MagioGO. Zaroven plny dom toho asi nebudete mat, kedze sa to viaze myslim k tym 4 zariadeniam, ktore mozete vyuzit pre aplikaciu MagioGO. (ak sa ale mylim, necham sa poucit)

I napriek tomu, ze ste uviedli, ze parovany box je v podstate pre Vas nepodstatna vec, u mna zohrava dost dolezitu rolu.

Osobne prijimac vyuzivam na viac ako len pozeranie telky (skor ako multimedialne centrum). A to mam prijimac, ktory sa uz ani nevyraba.

1) prehravanie medii z usb alebo NAS ci mobilu
2) moznost rozsirit funkcnost prijimaca pomocou pluginov(priznavam, som zhyckany)
3) nekodovane nahravanie programov
4) tema(skin) (mozno nepodstatne, ale verte tomu, ze niet nad dobre urobenu a prehladnu temu - radost pozerat na EPG, info o programe atd..).
5) plnohodnotne prisposobenie favoritnej skupiny v ratane podskupin a spajania aj programov z inych satelitov
6) DLNA
7) radia aj zo zahranicia
8) moznost vyberu operatora (ci uz unicitacka alebo CLSlot)
9) vyber vlastnej velkosti disku alebo usb kluca na ulozenie nahravok

Chapem ale, ze nie kazdy to dokaze vyuzit.

Tomatko

Tomatko

Podla toho čo pišeš -si skuseny uživatel , ale vieš kolko ludi ma satelit len na sledovanie telky? Nič ine od primača nechcu -ich podmienka je najlacnejši primač a teraz ked skylink vyradi uničitačky .....kopa ,strašna kopa ludi sa na skylink vybodne ....na magiu nepotrebuješ novy primač, každe 2 roky drahu kartu a aj pokazene dialkove ti vymenia za par minut....ja si nemyslim žeby skylink skrachoval ale som presvedčeny že jeho volny pad sa začne zrychlovať.....žial

par32

Par32, v digi a v magiu to moc ine nebude, v pripade magia vyfasujes prijmac a moc inu volbu mat nemas, len to akceptovat. U nagrackej digi 1882 je aspon moznost pouzit modul vo vlastnom boxe, ale to je v podstate to iste, co planuje spravit skylink :)

Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes

jozef BA
Registrace: 6/2008

Legrace bude, jestli opravdu český T-Mobile začne distribuovat český MagioSat v ČR. Nějaké záblesky zde již před měsícem proběhly.

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

@par32

Preto maju prijimace Skylink Ready. Tie su presne pre nenarocneho uzivatela (aj ked jasne, su tam aj kusky pre skusenejsich, no ziadna slava).

Druha vec je naozaj to, ze v pripade chyby Vam Telekom zameni prijimac, dokonca aj keby presiel na nejaky novy standard, tak Vam ho zamenia.

Je vsak otazne, ci je to len o tych prijimacoch. Nemyslim si, ze by sa prijimace nejak kazili. A i napriek tomu, ze u Skylinku je daleko vacsi vyber prijimaca, zda sa, ze ludia maju radi jednoduchost. Cim menej moznosti, tym lepsie.

Tomatko
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 100

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra