![]() |
|
nastavení čtečky Vu+ solo 4kZdravím,Mám přijímač VU+ solo 4k a kartu skylink ice. Přístroj jsem zakoupil již nakonfigurovaný od prodejce a postupně jsem se s ním naučil pracovat. Jediné co je nad mé síly je zprovoznění čtečky karet. Konfigurace od prodejce šlape bez problémů (VTI verze tuším 11). Postupně jsem updatoval na 13 a teď na 14. Napadlo mně, že by možná bylo lepší provést čistou instalaci, některé aplikace se už spouští s delší odezvou (např. youtube tv, hbbtv apod). Veškeré nastavení jsem schopen sám provést, ale vždy když jsem experimentoval např. s blackhole nebo openatv tak čtečku jsem nikdy nerozchodil. Tak mně napadlo, jestli by bylo možné z původní image vti 11 přenést nastavení čtečky na čistou vti 14 např. že bych z původního image zkopíroval některé soubory či složky . Momentálně mám nainstalovaný gbox 811.K a když spustím camcentrum modrým tlačítkem tak se mi objeví Oscam Ice Freesat, Oscam Ice Skylink, Oscam Skylink Ice Freesat, Oscam Irdeto Skylink. Ve složce etc/tuxbox mám složky config 1 až 4. Asi je to blbost, ale zkoušel jsem tyto složky kopírovat po instalaci nové image ale čtečka nic. Zřejmě je potřeba ještě něco dalšího nastavit ale nevím co. Dá se tedy nějak zálohovat nastavení konfigurace čtečky? Prolezl jsem různá fóra, návody na youtube ale nikdy jsem to nerozchodil, na tohle jsem krátký, proto zkouším najít řešení touto cestou. Pokud nastavení nejde přenést z původního image do nového, tak už mi zbývá poslat přístroj prodejci ať to udělá on. Za případné odpovědi děkuji. |
mirinda1
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 24 |
![]() |
|
RE: nastavení čtečky Vu+ solo 4kale hej postupoval si dobre len ti asi nebežal oscam |
dudo123
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 48 |
![]() |
|
@mirinda1podle způsobu nastavení bych řekl že máš přijímač od prodejce Pluton elektro, což je seriozní obchodník, poskytne Ti podporu stačí zavolat. Pokud je to někdo případně jiný měl by supportovat taky.Jinak u OpenAtv, natáhneš čistou image, připojíš box k lan a nastavuješ, to znáš. Oscam zde ale nenajdeš, je třeba ho nainstalovat a správně spustit. Prvně ale musíš instalovat softcam feed ten nakopíruješ do tmp a přes správa-soft ware inst- místní rozšíření, rdestart enigmy a zelená - v pluginech budeš mít softcam, vyber DOscam, vyber, potvrď, přejdi do CAM centra, dej spustit, nemusíš nic nastavovat, karta pojede. zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: nastavení čtečky Vu+ solo 4kzeptej se zdehttps://www.parabola.cz/clanky/6510/vti-14-0-pro-prijimace-vu-plus-a-s-podporou-modelu-vu-plus-duo-4k/ pro jistou už se zde nepodepisuje asi ví proč ![]() uvede jen redakce vše jde zálohovat včetne nastavení cam já ti dám návod a co mám z toh? nic ban list for bonzáci ![]() |
prazak
Registrace: 9/2018 Příspěvků: 104 |
![]() |
|
@gunterdoscam pre arm![]() Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
|
pele1
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 5 397 |
![]() |
|
doscam 029arm/betabináru pro arm ?rád bys pelé ? ne vše je public a nic neni zadara díky bohu ![]() |
prazak
![]() |
|
@prazakmne je ukradnutá ale na cam feede atv je len pre mipsDreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
|
pele1
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 5 397 |
![]() |
|
RE: nastavení čtečky Vu+ solo 4kredakcia,mali by ste premenovat Parabolu na VU+ Solo 4K...iné sa tu nerieši len táto haraburda...moulové to nakúpia a nevedia s tým ani základ...ale MAJÚ VU+ 4K![]() ![]() ![]() ![]() |
nick211
Registrace: 5/2018 Příspěvků: 213 |
![]() |
|
RE: nastavení čtečky Vu+ solo 4kproč mu podsouváš deravé atvkdyž se ptá na image vti solo4k arm verze doscam není a pro vás ani nebude mipsel bez problému asi koupil špatný box nebo vrtal a rozvrtal nepodporuji tohle forum ohledne linuxu duvod je jasný ![]() |
prazak
![]() |
|
@dudo123takže stačí zkopírovat jen ty configy a spustit oscam? Není potřeba ještě kopírovat ještě jiné soubory či složky umístěné jinde? |
mirinda1
![]() |
|
@gunterano je to ten prodejce, kterého jsi zmínil. Neměl by to být problém, vždy vstřícný přístup. Oslovím jej, až budu úplně v koncích. Díky za návod, já už s image neexperimentuju, to bylo pouze v začátcích, kdy jsem se učil a zjišťoval jak vlastně linuxové stroje fungují, s VTI jsem spokojený. Ale tvůj návod si nechám na horší časy![]() |
mirinda1
![]() |
|
@prazakv čom je podla teba deravé Openatv oproti VTI pre Solo4K okrem FBC alebo ako sa ten zázrak volá ??? |
maradona
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 1 140 |
![]() |
|
RE: nastavení čtečky Vu+ solo 4knot support linux zde![]() |
prazak
![]() |
|
@nick211proč tolik zloby? pro mně vučko není haraburdí, jsem s ním naprosto spokojený. Myslím, že problém, který řeším by mně potkal i kdybych měl jiný linuxový stroj, nebo ne? Měl jsem předtím Vantage 8000, se kterým jsem byl spokojený, ale chtěl jsem se prostě naučit něco nového. Jsou prostě lidi, kteří chtějí pokročit dál, co je na tom špatného? Ale vlastně jo, ty ses narodil a už jsi měl linuxu plnou hlavu. Nic ve zlém![]() ![]() |
mirinda1
![]() |
|
@prazaktak to jsem nevěděl, jestli dotazy tohoto typu nejsou na tomto webu vítány, tak se omlouvám a zároveň tímto prosím admina o smazání vlákna. Nechci prudit |
mirinda1
![]() |
|
@prazakno ja nepotrebujem žiadny support ...... nie som majster sveta ,ale viem si všetko čo potrebujem bez problémov nainštalovať a nastaviť sám čo sa týka OE-2,MIPS, ARM alebo SH4 a iné.... OE2,5 pre DM alebo OE-3 ako napr.VTI a B.H. pre VU+ .![]() |
maradona
![]() |
|
mara a donaumiš vše bez problému ?udelej mirindovi etc/tux/conf na čtení karet sci0/sci1 a kontaktuj ho pres sz odešli mu vše co potrebuje a neplácej zde hujoviny ja to zdarma nedelám |
prazak
![]() |
|
@prazakvšetko nevie nikto ... ani ty ani ja. a ja beriem na niekoho prídavky ??? ved je toho plný net ...![]() |
maradona
![]() |
|
RE: nastavení čtečky Vu+ solo 4k@nick 211: no vidíš. Já trpěl 2 roky klonem E2. Čas od času padal, chyba ovladačů výrobce, nikdy neopraveno. Peklo, když si uvědomím, že krabička v obýváku musí být maximálně stabilní. Když se mi ho podařilo vrátit akorát se na trhu objevil VU+ SOLO4K. Nechtěl jsem dát 12t bez disku, jenže jsem chtěl něco solidního a podporovaného a přednost toho boxu byly FBC tunery na což nedám dopustit.A že jsem tenkrát kupoval 4K box? Mě to taky bylo divný, 4K nemám do teď a ještě nějakej pátek ho mít nebudu, nicméně 4K v té době znamenalo dostatek výkonu pro FHD - ono simultánní nahrávání a přehrávání něco výkonu potřebuje. A v neposlední řadě ten box už měl H265, což jak se později ukázalo bylo klíčové. Neboli já jsem si také ťukal na čelo proč 4K box, ale nakonec se to ukázalo jako správné rozhodnutí.......... |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
![]() |
|
RE: nastavení čtečky Vu+ solo 4kAsi by to chtělo trochu umět připojit se telnetem...třeba pomocí putty.Třeba ps -A ti odpoví ihned na to, co běží. každý image spouští programy (tedy i softcamy) trochu jinak. Ale když zkopíruješ sw (pozor na nastavení atributů) a jeho konfigurační soubory a vytvoříš správně spouštěcí mechanismus, bude to chodit pod všemi image. Je třeba tomu ovšem zhruba rozumět, co děláš. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
mirinda1Stručně - pokud oscam chceš mít stejný jako nyní, musíš nejdříve zazálohovat celý oscam, t.j. položky z usr-bin,usr-script a etc-tuxbox.Tvůj oscam je nakonfigurovaný pro různé karty, proto config 1-4. K tomu jsou přizpůsobeny i soubory v usr-script, a v cam musí být zapnutý ten správný oscam na kartu. Dále musí být zapnut atribut 755. |
fergus
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 382 |
![]() |
|
@fergusjá jsem si říkal, že něco je špatně, protože po zkopírování složek config 1-4 do nového image se v camcentru tyto configy neobjeví. Takže ty configy jsou navázány na další soubory, tohle mně napadlo, ale nevěděl jsem na které. díky moc, vyzkouším |
mirinda1
![]() |
|
![]() |