![]() |
|
E85 multifokus nastavení 23,5e + 1wAhoj kamarádi , potřeboval bych nějakou pomoc radu jak na E85 - z toho anglickýho návodu jsem dost špatnej. Sice jsem nějaký satelit už udělal i s motorem , ale tohle prostě nemůžu dát za živý svět dohromady. Mám tedy E85 a chci 23,5e a 1w. Pro začátek bych se chtěl zeptat jaký tam má mýt sklon paraboly ? Další věc které jsem si všiml, že pokud chci 23,5e tak lnb má být v pravo , ale na liště je v pravo 1W. Více méně teda ani nevím jaký je sprývný postup jak vůbec začít ? Pár lidí mě asi vynadá at to nechám někoho udělat , ale přeci jen jestli bude mít někdo trpělivost a říct kudy do toho vlíst ? :-( |
harry88
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 351 |
![]() |
|
RE: E85 multifokus nastavení 23,5e + 1wDávam do pozornosti kalkulačku pre toroidal:https://www.satlex.net/sk/wavefrontier_calc-params.html?satlo_east=&user_satlo_east=&user_satlo_east_dir=&satlo_west=&user_satlo_west=&user_satlo_west_dir=&location=&la=&lo=&country_code=cz |
neel21
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 177 |
![]() |
|
RE: E85 multifokus nastavení 23,5e + 1wTakže elevační uhel pro mojí pozici je 32,2Pochopil jsem že, pro 23,5e má být LNB v pravo z pohledu když se dívám zezadu. Proč to je teda ny tý risce ( té kolejnici ) nazvy pozic přesně obráceně ? :-O |
harry88
![]() |
|
RE: E85 multifokus nastavení 23,5e + 1wA nemáš náhodou kolejnici obráceně?On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: E85 multifokus nastavení 23,5e + 1wAsi najlepšie bude dať najprv LNB do stredu a naladiť pozíciu 13E.Potom pridáte LNB na pravú stranu (pohľad zo zadu paraboly) pre pozíciu 23,5E. Následne pridáte LNB na ľavú stranu (pohľad zo zadu paraboly) pre pozíciu 0,8W. Nie je to jednoduché, ale po naštudovaní informácií na sateltných portáloch a trpezlivosti to zvládnete. |
neel21
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 177 |
![]() |
|
RE: E85 multifokus nastavení 23,5e + 1wNo lišta byla obráceně ...při montáži mě to nepřišlo divný ( pze E a W strany seděli ) jsem ještě nevěděl , že se LNB dávaji "obráceně". Nyní to je předělaný a LNB jsem prohodil , protože 23,5e je pro 1 box a 1W je LNB twin pro 2 boxy. Sklon mám cca na 32. Na risce na liště kde je 1W mám LNB přesně na 23,5e jelikož tam je riska pro 19 a 28e tak jí mám cca v půli. Nevím teda jak tedka začít ladit ? Jestli jak píše neel21 dát na střed jeden z lnb a ladit 13e ??? Nebo nějaký jiný postup.... ? :-( |
harry88
![]() |
|
RE: E85 multifokus nastavení 23,5e + 1wCo jsem tu našel , nějaké stré vlákno tak někdo doporučuje na střed Hotbird někdo 16e ...jelikož mám ty LNB jen 2 tak na střed jeden z těchto satelitů a když se to povede tak z parabolou už nehejbat ...jen jezdit s LNB po tej kolejnici ? Další věc je sklon paraboly ...tam nějaký je , který dát ihned od začátku...dočetl jsem se že pro tuto kombinaci asi 5 stupnů ? |
harry88
![]() |
|
RE: E85 multifokus nastavení 23,5e + 1wA poslední věc. Pokud střed budu dělat 13e tak se tím myslí tam kde je 13e na risce nebo se tím myslí přímý střed paraboly čili 0 ? |
harry88
![]() |
|
RE: E85 multifokus nastavení 23,5e + 1wkdyž si nastavíš 13e tam kde je ryska pro 13e, je dobrá pravděpodobnost, že budou platit rysky pro 1w a 23e...Osobně si myslím, že když dáš LNB na rysky, tak můžeš zkusit naladit 1w rovnou. Elevaci máš. Směr ovšem bude trochu složitejší, vzhledem k úhlu dopadu odrazu, střed je někde okolo těch 13e, tak se můžeš podívat na web dishpointer.com, tam ti to ukáže na mapě směr, kam se má družice nastavit docela dobře... |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: E85 multifokus nastavení 23,5e + 1wv tomto vlákně kde se to taky řešilo https://www.parabola.cz/forum/topic-42429/ jsem našel další odkaz kde se řešila elevace https://www.parabola.cz/forum/topic-38779/ která říká , že se nenastavuje 32 ale 90-x (32) tj cca 58...zkusím tedy jednu i druhou možnost s elevací a dám 1 lnb na risku 13e a zkusím naladit to...pokud by měl někdo ještě jakýkoliv nápad budu moc rád |
harry88
![]() |
|
RE: E85 multifokus nastavení 23,5e + 1wTak sem si na 13e ani neškrtl...ale za to jsem úplně lehce naladil thor utahl parabolu....ručně dodělal sky link....o pár stupnu naklonil a vše šlo hnedka...tak jsem z toho blázen....ale jde to....první multi fokus po celem dnu zamnou :-D |
harry88
![]() |
|
@harry88Všetko okolo E-85 paraboly nájdeš na konkurenčnom ab-fóre. Rozsiahlu diskusiu a taktiež kopec fotografií...Hľadaj takýto názov témy: Vaše skúsenosti z Parabola 85Fe multibeem + 5x LNB držiak?! Veľa zdaru pri teórii a ešte viac do praxe prajem! VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 144 |
![]() |
|
RE: E85 multifokus nastavení 23,5e + 1whttps://www.parabola.cz/clanky/3420/instalace-paraboly-multibeam/On Air!
|
Saxon
![]() |
|
daj dve paraboly@harry88nehnevaj sa ale nie len z tvojich otazok a reakcii, ti navrhujem dat paraboly 2 - t.j. jednu “east” na 23.5E a asi 19.2E , a druhu “west” ked uz A 01W(0.8E) a Amos 04W |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: E85 multifokus nastavení 23,5e + 1wdaj LNB na lištu do stredu, nasmeruj na 13E - je cca v strede medzi 23,5 a 1W. Potom už len posúvaš LNB po lište západnejšiu družicu (1W) smerom na východ a východnejšiu (23,5E) smerom na západ - vpravo vľavo je vecou pohľadu, ale východ a západ je jednoznačný ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 458 |
![]() |
|
všemNeberte to jako kritiku /hlavně krikri/, děje se to často dnes a denně. Potřebuje poradit s multifokusem, má na to speciální parabolu, která je na to určená a příjde rada "dej dvě paraboly". Pokud by chtěl šilhat hispasat a hotbird, tak to pochopím, ale takhle? Skusme se držet tématu, všim jsem si, že to je naše specialita, hodně odbočovat.../když jsem to po sobě přečetl, tak mi došlo, že fušuji adminům do řemesla, fuj, hanba mi.../![]() Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
@tukanNečetl jsem celé vlákno. Především musí zaznít, že v době, kdy se tato anténa objevila na trhu, byla v hojné míře používána modulace QPSK. Dneska je to povětšinou 8PSK + horší FEC. Je větší nárok na zisk paraboly, takže použití těchto antén může být problematičtější, než v minulosti.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
RE: E85 multifokus nastavení 23,5e + 1wPřesně tak, e85 má od nástupu DVB-S2/8PSK křídla znatelně přistřižená....On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: E85 multifokus nastavení 23,5e + 1wnieco z praxe...na E85 /BLEDA/ predavane u nas asi od roku 2008 do 2014 nastavitelne a zachytetelne 23E + 1W aj TERAZ v poho. Mam ju doteraz a spokojnost. Avsak na novych E85 /SIVA/ predavanych u nas po roku 2014 moze byt problem. Pretoze tieto anteny su nekvalitne, makke, krive, lacne a vo vetre malo odolne. Takze novu SIVU E85 ako som kupil, tak som aj vyhodil. Jednoducho na tomto /SIVOM/ E85 lacnom smejde pozicie 23E + 1W nie vzdy kvalitne nastavis. Nakolko antena je makka, podlieha deformaciam vo vetre a uchytenie anteny je katastrofalne nestabilne. Takze harry88, na novej E85 ak tieto pozicie nenastavis kvalitne, nebudes sam. Jednoducho nova, lacna E85 /SIVA/ antena, je cinsky smejd...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
Maximum E-85A jak je na tom s kvalitiu Maximum E-85? Moc tomuhle nerozumimT-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 152 |
![]() |
|
tukanja som to myslel praveze v najlepsom lebo z tych textov som pochopil ze by sme tu vypisovali mesiace a som velmi prekvapeny ze (ak) to rozbehal.. |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: E85 multifokus nastavení 23,5e + 1wŠilhání je problém - protože nové modulace a nižší poměr redundance pro samoopravné kódy vyžadují lepší odstup signál/šum - a jsou to docela zajímavé transpondéry, kde jsou potíže - třeba ČT na 23e, SupertennisHD na 13e, atd.Možná je lepší koupit pořádnou anténu T90, i když je těžká a montáž je komplikovanější, ale zase funguje. Nebo skutečně použít dvě paraboly 90-100cm. Všechny multibeamy 85cm jsou na hraně a ty horší rovnou pod hranou. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
![]() |