Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Mimo misu - Prace v televizi

Dobry den, chtel jsem se vas zkusit na neco zeptat.

Uz delsi dobu premyslim, ze bych si rad vyzkousel praci v televizi, vzhledem k tomu, ze se situace v me dosavadni praci o dost zhorsila. Proto si projizdim volne pracovni pozice u nasich TV (CT, Prima, Nova, RTVS...) a kdyz narazim na zajimavou pozici, tak nevaham a posilam zivotopis. Zatim nejvice ruznorodych pozic ma CT a i kdyz nevim presne, co bych na urcite pozici delal, rad bych to zkusil a bud bych za mesic z televize odesel s tim, ze na to proste nemam nebo by me to bavilo a treba konecne nasel tu spravnou pracovni pozici, ktera by me bavila. I kdybych treba nosil kavu pro personal... :)))

Me ta prace v TV laka i proto, ze me bavi (jako asi vetsine z nas) vrtat se v TV technologii, signalu atd., ale ovsem, verim tomu, ze nemuzu srovnavat to co delam doma a to co delaji borci v televizi. Me v CT zaujal napr. studiovy technik nebo technik prenosove techniky. Bohuzel, nejvetsi kamen urazu je v tom, ze ja nejsem vyuceny v oboru elektro ci ve sdelovaci technice. Studoval jsem uplne odlisny obor od TV a to ctyri roky strojirenstvi. Kdyz jsem poslal na urcitou pozici zivotopis, pozice ze seznamu zmizela a po case se objevila znovu, tak jsem volal primo do CT, ze bych se rad zeptat, proc jsem nebyl vybran na vyberove rizeni, kdyz je pozice porad volna. Dostal jsem jednoduchou odpoved - nemam skolu. Proto premyslim, ze bych zkusil udelat co nejvic proto, abych se tam mohl nekdy dostat a zkusit si nejakou skolu udelat. Treba aspon udelat vyhlasku 50 a potom by se prace v TV hledala mozna o neco lepe.

Ted to nejdulezitejsi - mate prosim s praci v TV nejakou zkusenost? Jestli se vam treba povedlo dostat se do TV, i kdyz jste nemeli tu spravnou skolu? Vim akorat, ze Saxon dela pro rozhlas, ale jinak nikoho "mistniho", kdo by pracoval na podobne pozici neznam. Je mi 22 let, tak nevylucuju moznost zase studovat, i kdyz se mi znovu do skoly moc nechce...

Dekuji moc za pripadnou odpoved! R^

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 67
Odpověď v diskusním vlákně

@knawi

ja nic takovyho netvrdim. to je tvoje zkratka
bohuzel k tomuhle dochazi prave kuli srovnavani urovne s EU a jestli za to muze franta, pepa nebo havel je me osobne uplne u.pr....

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bobo2

Dejme tomu, že věřím že si neděláš srandu (furt mi to přijde od tebe dost naivní), tak za mě - jestli chceš skutečně dělat v elektro oboruje a je ti teď 22, dodělej si aspoň střední elektrovzdělání! To je úplně bez debaty. Zaprvé ti to dá širší základ, ne že ne, za druhé tím projevíš svůj skut. zájem. Posílat někde jen motivační dopisy s nějakými báchorkami co všechno bys chtěl a rád dělal... je k ničemu, okamžitě se tě zeptají cos pro to udělal/děláš? - co jim řekneš? Žes doma ve větru utahoval paraboly a teď bys chtěl do televize? Ve 22 letech jako strojař máš pravděpod. předpoklady to zmáknout v podstatě "zadáčo" (co do mentálního úsilí) a vždycky se ti to bude hodit. Studovat něco někdy v pozdějším věku po 30 nedejbože 40-50 je úplně jiná liga, to mi věř.

lance
Registrace: 10/2008

RE: Mimo misu - Prace v televizi

Za neutěšený stav našeho školství samozřejmě nemůže nějaké srovnávání úrovně s EU :))) příčin je příliš mnoho - živelná neřízená privatizace školství = dobrý business - dotace do škol podle počtu studentů atd., porevoluční adorace ekonomů, marketérů, manažerů, právníků... a všemožných žvanilů na úkor technických oborů atd..., zvrat v odměňování a společenském oceňění v neprospěch dělnických, technických a inženýrských profesí... všemožné požadavky na formální vzdělání dané zákony na obsazování pozic ve st. správě, školství atd... víme, jak si policajti, hasiči a pod. (vč. těch dlouholetých a zkušených) houfně dodělávali Bc. v oboru zahradník a pod. jen aby mohli velet někde dvěma spolupracovníkům... atd.atd... a k tomu zásadní celospolečenské posuny - globalizace, internet... a neschopnost politiků (volených stejně neschopnými voliči) něco kloudně a koncepčně uřídit... prostě jiná doba... ;)

lance

@lance

nemuze ? ale muze. ale ty opet nevis a zvanis. ja po tobe ani nechci aby ses zamyslel. pro tebe lepsi to nedelat. protoze si sam napsal ze to je tak jak sem to napsal.
srovnani s eu je totiz globalizace. mnozstvi studentu VS je nekoncepcni atd. ...

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

no takovej moloch

si nepustí pod kůži nějakýho neznámýho,nejprve musíš získat kontakt,potom doporučení a máš to,tyhle konkurzy a řízení jsou jen ,aby se neřeklo na oko pro veřejnost,tak to funguje u všech státem ovládaných firem,je to dávno domluvený předem,hodně štěstí

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Piere

Takhle to platí na manažerských postech(100 tis a více). Lidi co tam dělají řemeslo(kamera, zvuk, střih, prudukce atd), ty musejí něco umět a to stačí.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon

"Současné vzdělání v tomto oboru je většinou úplně na nic." to asi ani Ty nemyslíš vážne. Takže by to mohol hocikto robiť podľa Teba. Aj ja asi, nemám ani prd do elektroniky :))) No ja nezamestnávam v mojej firme nikoho, kto nevie aspoň základy toho, čo má robiť a na výberovom konaní to už viem odhaliť. Nefunguje to všade tak, ako v rozhlase :))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Ty si myslíš, že papír v ruce automaticky znamená skutečné znalosti a schopnosti? To snad nemyslíš vážně. A smajlíky si klidně používej a zaměstnávej si koho chceš. Jen jsem chtěl poznamenat, že dnes najít mladého kluka s ukončeným vzděláním, aby chtěl pracovat, používal mozek, byl po čase samostatný atd, je jak hledat jehlu v kupce sena. Znám spoustu lidí, kteří jsou například elektrikáři a pod a v našem oboru jsou schopnější, než někteří moji kolegové, kteří mají na vzdělání pouze papír.
A Rozhlas si do huby neber, víš o něm v tomto ohledu kulové howno.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@lance: souhlasím s tebou a s tvým výčtem po revoluci adorovaných oborů. Samozřejmě dnes se na běžně vzdělaných technicích nemůžou požadovat znalosti a schopnosti Cyruse Smithe z Verneova Tajůplného ostrova, renesanční lidi vůbec už abys dneska pohledal.
Vzdělanostní diverzifikace u nás spíš začala školskou reformou rudého dědka Zdeňka Nejedlého v r.1949 než vyrovnáváním se s globalizací a členstvím v EU. Reforma byla také motivovaná sovětským školstvím, které bylo anekdoticky charakterizované tím, že vzdělávalo inženýry pro šrouby a inženýry pro matice.

knawi
Registrace: 3/2007

Bobo2

Po roce na přenosáku, Ti můžu řict že, práce fajn,kolektiv super,ale rodinný život v (nevhodné slovo)i. Teměř všechny víkendy v práci,vanoční mše atd., když se hraje playof tak neviš kdy děláš. Nemůžeš si nic naplánovat. Dal jsem přednost dceři.D

kolop
Registrace: 1/2006

@kolop

R^ R^ R^

knawi

@Saxon

Ak máš nejaký problém, tak sa choď vyvetrať. Myslel som, že si nejaký charakter a odborník, ale podľa tohto, čo si napísal, tak si obyčajný sfrustrovaný človek. Maj sa.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@Saxon

Úplně Ti rozumím, mít vzdělání ještě nic nezaručuje a dnešní absolventi středních odborných škol jsou v průměru fakt katastrofa, to potvrzuje téměř každý kdo se s nimi setkává, ale myslím, že opačně to je taky problém. Přece jen nemít žádný elektro základ (zemědělec, filosof, hudebník, malíř... nebo zde strojař bobo) je problém, dotyčný bude furt "nedouk" a bude na to narážet i v budoucnu právě při té samostatnosti a řešení problémů... nejen kvůli konkrétním všeobecným znalostem, ale také kvůli určité systematičnosti a způsobu myšlení, které se během elektro školy prostě zákonitě v mladém člověku v pubertě nějak pěstuje a u těch šťastnějších to nějaké stopy zanechá. Že jen škola nestačí a ještě nic nezaručuje je jasné, ale na druhou stranu pouhé nadšení bez základů taky nefunguje, minimálně je to velký handicap. Aby tento handicap dotyčný vyrovnal, musí být hodně velký "přírodňák" - systematik a učit se... a to je podle mě vzácnost ještě větší, než najít vhodného absolventa z oboru. Znáš nadšeného violistu a samodomo anténního technika z ML, ne? To je typický příklad nešťastníka, kterému prostě není dáno a jen snaha nestačí :)))

lance

Protože u nás v Evropě (ten problém mají ve všech zemích) platí nepřímá úměra mezi počtem dětí a intelektem ženy, a protože se intelekt výhradně dědí, a to s pravděpodobností 4:1 po matce, nemůže za stav věcí systém vzdělávání (jak správně někteří vidíte, samo o sobě nic nezaručuje). Populace prostě hloupne. Bohužel jediný systém, jak toto neodvratné a zákonité hloupnutí lidstvo řeší posledních pět tisíc let, teď nepoužíváme. Průměrný intelekt společnosti totiž dokážeme zvýšit pouze válkou nebo přírodní katastrofou, kdy hloupější část populace vymře s větší pravděpodobností. Jediná jiná cesta jsou eugenické genetické zásahy, ale o těch s Evropě nesmí ani mluvit ani psát, a už vůbec ne je zkoumat a využívat. (Ale já vím, že je to hodně ostrá břitva, která může řezat všivě a taky zabíjet.)

Antonín
Registrace: 8/2005

Jo ještě: patřičné vzdělání je podmínka nutná, nikoliv postačující. Jak u lékařů, může být blbý doktor i s diplomem, ale nemůže být dobrý doktor bez diplomu.

Antonín
Registrace: 8/2005

A jako názorně výstražný doklad nutnosti alespoň základních znalostí, kterých se mi v češtině jak patrno nedostává, napíšu blbě název Vernova románu - správně: Tajuplný ostrov.

knawi

dnes je hlavne aby si bol za europu bez hranic a bezpohlavne ludstvo. Budes mat plus bod k dobru. Len nesmies byt okolo 45-50 potom ti nepomoze ani keby si bol obojpohlavny. :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 67

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra