Quantcast

Bulharská bTV a Radio Bravo na satelitu Astra 2C

| Martin Vyleťal | tisk

Na satelitu Astra 2C, který pracuje na orbitální pozici 31,5 stupně východně, byl uveden do provozu nový transpondér. Nový multiplex provozuje společnost Neterra a obsahuje dva bulharské programy - televizní stanici bTV a rozhlasovou stanici Radio Bravo. V paketu je také soft-erotický program Eurotic TV.

Vysílání všech stanic není kódováno; televizní stanice jsou vysílány ve formátu MPEG-2. Transpondér pracuje v západním svazku, což znamená, že pro příjem paketu na území střední a východní Evropy (včetně Česka a Slovenska) postačí parabola od průměru 60 cm.

technické parametry:

• Astra 2C, freq. 12,168 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S

Bulharská bTV a Radio Bravo na satelitu Astra 2C
▲ Bulharská bTV a Radio Bravo na satelitu Astra 2C

Stejné programy se doposud vysílají také na družici NSS 5 na pozici 57°E, na které bude během několika týdnů v provozu satelit NSS 12 společnosti SES WORLD SKIES. NSS 12 byl vynesen raketou Ariane 5 ve čtvrtek večer 29.10.2009.

Je to již v pořadí třetí transpondér s TV obsahem v západním svazku na satelitu Astra 2C. Vedle transpondéru s test kartou SES Astra je zde také aktivní DVB-S2 multiplex s ukrajinskými programy. Družice Astra 2C je využívána i pro datové služby v zemích SNS.





Reklama




Vybrané články