Quantcast

TVP chce spustit nové kanály ještě letos

| redakce | tisk

Polská veřejnoprávní televize Telewizja Polska (TVP) před časem oznámila spuštění nových tématických kanál - TVP Seriale a TVP Parlament. Podle nejnovějších informací by měly nové projekty odstartovat ještě v letošním roce.

TVP požádala o licenci pro parlamentní kanál v srpnu loňského roku, o seriálový kanál v říjnu 2009. KRRiT udělila licenci novým projektům v lednu letošního roku. Několik měsíců od požádání o licenci.

Nové kanály TVP startují především pro potřeby digitálního terestrického vysílání v Polsku (NTC). "Mohou se objevit na satelitních platformách a v kabelových sítích," uvedl Pawel Paluch, generální ředitel TVP.

Management Telewizja Polska očekává velký úspěch stanice TVP Seriale. Poláci milují seriály a takový kanál nevyžaduje velké náklady, neboť stanice bude využívat stávající televizní archív. Další stanice TVP Parlament bude vysílat přenosy ze Sejmu a Senátu a dalších. Je to projekt politický a nová stanice může zaujmout úplně jinou skupinu diváků.

TVP má také další plány s kanály TVP Historia a TVP Sport. První z nich bude vysílat více dokumentu a druhý má přinést pořady přizpůsobené publiku - milovníkům sportu a aktivního trávení volného času. Je možné, že v programu se objeví turisticko-lifestylové pořady.

TVP jedná s lucemburským operátorem SES Astra ohledně odstoupení od smlouvy o pronájmu transpondérové kapacity, kterou podepsalo původní vedení TVP.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články