Quantcast

IFA 2010 je věnován 3D a hybridním televizím

| redakce | tisk

V pátek byl v německém Berlíně zahájen jubilejní 50. ročník největšího veletrhu zábavní a spotřební elektroniky IFA. Veletrhu se účastí rekordních 1423 vystavovatelů ze 74 zemích a nechybí mezi nimi zástupci z České republiky.

Hlavním tématem IFA 2010 jsou 3D televizory, které do Berlína přijeli představit světoví výrobci jako Samsung, Panasonic nebo Philips. Vedle 3D televizorů, k jejich sledování jsou potřeba speciální brýle, představil německý výzkumný institut Frauenhofer na veletrhu i televizory, které umožňují sledovat trojrozměrný obraz i bez nich.

Druhým fenoménem veletrhu jsou tzv. hybridní televizory, které kombinují příjem televize s internetem. Japonská Sony zde představuje svoji vizi domácí zábavy budoucnosti v podobě nové on-line služby, kterou chce od podzimu nabízet svým zákazníkům v pěti velkých evropských zemích, včetně Německa. Uživatelé hybridních televizorů nebo přehrávačů blu-ray disků přes platformu Qriocity poskytne neomezený přístup k hudbě, filmům a videu.

IFA se vůbec poprvé zaměřila na elektronické knihy a čtecí zařízení pro ně.

IFA 2010 je rekordní jak z pohledu počtu vystavovatelů, tak i svoji rozlohou. Oproti loňsku se výstavní plocha rozrostla o 11 procent na 134 400 metrů čtverečních.

zdroj: Novinky.cz, ČTK





Reklama




Vybrané články