Quantcast

Prima COOL může přijít o svůj název

| redakce | tiskobrázek k článku: Prima COOL může přijít o svůj název

Česká komerční TV Prima má problém s názvem svého druhého programu Prima COOL a může o něj přijít. Ani po více než roce po podání přihlášky se ji nepodařilo zapsat ochrannou známku Prima COOL pro TV vysílání.

O problematice píše deník E15. Úřad průmyslového vlastnictví (ÚPV) v prosinci 2010 společnosti FTV Prima přihlášku částečně zamítl. Proti názvu totiž protestuje maďarská mediální společnost IKO Kábeltévé Szolgáltató, která má zaregistrovanou evropskou známku pro Cool TV od roku 2006. Známka platí i pro Českou republiku.

Rozhodnutí o zamítnutí přihlášky Primy doposud nenabylo právní moci. "Proti rozhodnutí ÚPV jsme podali rozklad. Jsme přesvědčeni, že by mu úřad měl ve druhé instanci vyhovět," uvedla E15 mluvčí Primy Jana Kocová. Podle ní není ztráta jména Prima COOL na pořadu dne.

IKO Kábeltévé Szolgáltató požaduje, aby se Prima zdržela označení svého druhého programu jako Prima Cool. "Projekt naší televize Cool momentálně běží v Maďarsku. Je to velmi úspěšný projekt. Ve chvíli, kdy v Česku najdeme dobré příležitosti k byznysu, tak určitě přikročíme k expanzi," řekla ředitelka IKO Cable Erika Luzsicza.

Maďarský kanál Cool TV je stejně jako Prima Cool zaměřen na mužské diváky od 18 do 40 let. Cool TV je placený kanál. Prima Cool vysílá bezplatně v rámci DVB-T a dalších distribučních tras.





Reklama




Vybrané články