Quantcast

Avonline bude nabízet Tooway z Ka Satu

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat Communications dnes oznámil uzavření nové smlouvy mezi dceřinou společností Skylogic a britským telekomunikačním operátorem Avonline. Firma bude poskytovat širokopásmové služby na území Velké Británii ze satelitu Ka Sat.

Kontrakt v hodnotě 5 milionů eur umožní poskytovat Tooway nové generace s rychlostí stahování až 10 Mbit/s a uploadem s rychlostí až 4 Mbit/s. Půjde o rychlý, spolehlivý a cenově dostupný přístup k internetu na britských ostrovech zejména v oblastech, které nejsou pokryty ADSL nebo mobilní širokopásmovou sítí.

V současné době více než jedna z deseti britských domácností nedosáhne na rychlost internetu 2 Mbit/s, což je minimum stanovený vládou Spojeného království.

Avonline je jedním z předních britských digitální a širokopásmovou instalační společností s týmem přibližně 400 inženýrů poskytující vysoce kvalitní služby v celé Velké Británii a Irsku. Společnost se podílí na satelitním broadbandu téměř 10 let a byl nedním z největších poskytovatelů služeb Tooway ve Velké Británii v posledních dvou letech.

Satelit Ka Sat byl vynesen v prosinci 2010. V komerčním provozu bude na pozici 9°E od poloviny roku 2011. Družice poskytne kapacitu více než 70 Gbit/s a družice Ka Sat se stane nejvýkonnějším kosmickým aparátem s vysokou kapacitou.

Tooway se skládá z malé satelitní paraboly a modemu připojeného k PC přes Ethernet, což zákazníkům umožňuje okamžitý přístup k širokopásmovému připojení po jednoduché instalaci.





Reklama




Vybrané články