Quantcast

RTL Group plánuje v Indii placené kanály

| redakce | tisk

Největší evropská televizní společnost RTL Group bude brzy v Asii provozovat televizní kanály. V Indii bude podnik provozovat dva anglickojazyčné placené programy formou joint venture. Smlouva o společném provozování stanic byla podepsána se společností Reliance Broadcast Network Limited.

Kanál bude přinášet reality show, především z produkční společnosti Fremantle Media. Druhý kanál se zaměří na akční formáty a bude určen zejména mužům. Obě stanice se v první řadě zaměří na anglicky hovořící obyvatele velkých měst Indie, což je cílová skupina obzvláště zajímavá pro reklamní průmysl. Stanice odstartují ještě v letošním roce.

Andreas Rudas, člen představenstva RTL Group, hovoří o trhu s mladou populací, která miluje televizi a s velkým potenciálem pro další růst. Podle RTL Group je v Indii 135 milionů domácností s televizorem, což je 60 procent všech domácností.

Reklamní trh se odhaduje na 2 miliardy dolarů. Evropská RTL Group provozuje v Německu stanice RTL, RTL2, Super RTL, Vox a n-tv. Společnost je z 91,6 procent vlastněna gigantem Bertelsmannem se sídlem v Güterslohu.

zdroj: ifnosat





Reklama




Vybrané články