Quantcast

Al Jazeera Sport ze satelitu Nilesat 201

| redakce | tisk

Sportovní kanály katarské televizní společnosti Al Jazeera (Al Džazíra) začaly vysílat přes nový telekomunikační satelit Nilesat 201 z orbitální pozice 7 st. západně. V paketu jsou tři stanice Al Jazeera Sport Channel 1, Al Jazeera Sport Channel 2 a Al Jazeera Sport Channel Global.

Všechny tři programy se vysílají v rámci DVB-S multiplexu na kmitočtu 12,245 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4. Paket dále obsahuje čtvrtou programovou pozici - testovací obrazec Al Jazeera Sport News, který napovídá, že Al Jazeera spustí sportovní zpravodajský kanál. Všechny kanály se vysílají v režimu FTA.

Podstatný je především fakt, že stanice vysílají přes nový satelit Nilesat 201, který se obtížně přijímá v regionu střední Evropy. Zmíněné tři stanice Al Jazeera Sport Channel 1/2/Global se vysílají ze satelitu Nilesat 102 na stejné pozici na freq. 12,284 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4. Transpondér tohoto satelitu lze přijímat ve střední Evropě s parabolami již od průměru cca 100 cm. Zahájení šíření programů přes Nilesat 201 nasvědčuje tomu, že vysílání na původním družici Nilesat 102 skončí a tím i relativně příznivé příjmové podmínky u nás.

zdroj: flysat + vlastní zpráva





Reklama




Vybrané články