Quantcast

Německá HBL Bundesliga začíná na NOVA Sport

| redakce | tisk

Nejlepší házenkářská ligová soutěž světa Toyota Handball-Bundesliga otevírá brány nového ročníku 2011/12. V týmech najdeme reprezentanty z nejvyspělejších házenkářských zemí, ty největší hvězdy z celého světa, kterým vévodí nejlepší házenkář světa roku 2010 a zároveň český reprezentant Filip Jícha hájící barvy THW Kiel.

Po právu můžeme říct, že Německo je házenkářská země. Ať už přímo ve velkokapacitních halách nebo u televizních obrazovek sledují bundesligu pravidelně milióny diváků a to nejen v Německu, ale i v celé Evropě. Loňský ročník živě vidělo téměř 1,5 milionu diváků, zápasy bývají v naprosté většině vyprodány a jsou přenášeny ve více jak 40 zemích světa!!!

A český divák může být u toho, protože kanál NOVA Sport je jedním z 11 zahraničních kanálů, které mají exkluzivní právo tuto soutěž nabídnout svým divákům. Neskutečně dynamická a kontaktní hra, ve které dochází k osobním soubojům a zároveň nádherným gólovým momentům, pro potvrzení stačí vyslovit průměr branek v jednom utkání (téměř 60 gólů na zápas), ale na druhé straně neuvěřitelné brankářské zákroky proti střelám létajícím okolo 120 km za hodinu. To vše platí právě pro nejlepší ligu světa.

Česká stopa v Bundeslize je velmi výrazná, působí zde mimo již zmiňovaného Filipa Jíchy také Daniel Kubeš (THW Kiel), Martin Galia (TV Großwallstadt), Alois Mráz (HSG Wetzlar), Pavel Horák (Frisch Auf Göppingen), Jan Štoch a Jiří Vítek(Bergischer HC)a nakonec Petr Štochl (Füchse Berlin).
Pro úplnost dodejme systém soutěže. Toyota Handball-Bundesligu hraje 18 týmů dvoukolovým systémem doma/venku. Vítěz získává titul německého mistra a týmy na 16, 17. a 18. místě automaticky sestupují. Prvních 8 týmů z německé bundesligy má právo postupu do evropských pohárů.

A nejlepší pozvánkou může být hned první utkání, které otevírá tuto sezónu. V úterý 30. 8. od 20.10 se v utkání Supercupu (vítěz bundesligy versus vítěz Německého poháru) utká HSV Hamburg a THW Kiel. Kdo si odnese první letošní trofej se živě dozvíme na NOVA Sport.

zdroj: Nova Sport





Reklama




Vybrané články