Quantcast

V Ostravě zahájeno vysílání v systému DAB

| redakce | tisk

Digitální rozhlasové vysílání je nyní možné přijímat na Moravě a ve Slezsku. Společnost Teleko dnes uvedla do provozu vysílač Ostrava a jedná se tak v pořadí již o čtvrtý DAB vysílač po Praze, Přímrami a Brnu.

V dubnu 2011 bylo spuštěno digitální rozhlasové vysílání v systému DAB v Praze a Příbrami. V srpnu 2011 firma zprovoznila také v Brně. Píše o tom RadioTV.cz.

DAB multiplex obsahuje programy Českého rozhlasu (Leonardo, Wave, Česko, D-Dur, ČRo 3 - Vltava, Rádio Proglas). Začátkem září se nabídka rozšířila o Gama Rádio a ČRo 2 - Praha.

Digitální rozhlas DAB (Digital Audio Broadcasting) představuje pro posluchače výrazné rozšíření programové nabídky, zvýšení kvality zvuku a možnost využití rozličných doprovodných multimediálních aplikací, pro provozovatele rozhlasového vysílání pak nové možnosti oslovení posluchačů v dalších cílových oblastech. Multimediální aplikace DMB (Digital Multimedia Broadcasting) přinese cestujícím v dopravních prostředcích on-line informace, jako jsou aktuální příjezdy, odjezdy přílety, odlety, varovná nebo kalamitní hlášení, aktuální zpravodajství a mnoho dalších aplikací. DMB také umožňuje televizní vysílání pro mobilní přijímače,“ uvedla společnost Teleko.





Reklama




Vybrané články