Quantcast

1. setkání technické skupiny ČTÚ k rozvoji digitálního TV vysílání

| redakce | tisk

První jednání technické skupiny Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) k problematice rozvoje digitálního televizního vysílání ve standardu DVB-T2 proběhne dne 12 ledna 2012. Členové skupiny se budou věnovat vyhodnocení experimentu DVB-T2, který zadal ČTÚ Českému metrologickému institutu (ČMI) a který byl realizován v průběhu roku 2011ve spolupráci s Radiokomunikacemi a.s.

Skupina se bude také věnovat otázkám spojeným s blízkou budoucností televizních služeb poskytovaných v rámci systémů DVB-T a DVB-T2 a projedná plán činnosti v roce 2012.

Doporučení skupiny budou v praxi kromě jiného sloužit k tomu, aby televizní přijímače nabízené na domácím trhu byly technicky schopny přijímat příslušný signál v nové kvalitě rozlišení,“ přibližuje nejen zítřejší, ale i budoucí jednání Pavel Dvořák, předseda Rady ČTÚ. A dodává: „krátce řečeno, půjde o sjednocování parametrů vysílání a příjmu. O to, aby se spotřebitel mohl spolehnout, že využití všech vlastností zakoupeného přijímače bude skutečně technicky možné.“

V této souvislosti prodiskutuje technická skupina především návrh tzv. D-Booku pro standard DVB-T2 (požadavky na TV přijímač).

Členy skupiny jsou mimo pracovníků ČTÚ i vedoucí techničtí pracovníci ČT, TV Nova, TV Prima, TV Barrandov, Českých Radiokomunikací, a.s., Sony, Samsung, LG či ČMI.





Reklama




Vybrané články