Quantcast

13E: Deejay TV na nové frekvenci zakódována

| redakce | tiskobrázek k článku: 13E: Deejay TV na nové frekvenci zakódována

Italská hudební televize DeeJay TV, šířená v multiplexu M-Three Satcom na satelitním systému Hot Bird (13°E), byla zakódována systémem NDS Videoguard. Signál je dostupný na kartách placené televize Sky Italia. DeeJay TV vysílá ještě FTA na 13°E v původním multiplexu Globecast.

Důvod zakódování satelitního signálu Deejay TV není známý. Faktem je, že provozovatel Sky Italia se snaží do své nabídky získat řadu italských FTA kanálů. Společnosti provozující Sky Italia se to v mnoha případech podařilo - například dětské kanály K2 a -frisbee- může divák na pozici 13°E sledovat jen s kartami Sky Italia. Zřejmě se jedná o konkurenční boj s neplacenou službou TivúSat, která si na trhu získává stále větší popularitu.

Deejay TV je národní hudební síť patřící Elemedia S.p.A., která odstartovala v roce 2002 jako neplacený kanál. V roce 2003 se stala součástí nabídky placené televize Sky Italia. O šest let později došlo k relaunchu a na trhu se představila ve dvou mutacích - pro abonenty Sky Italia jako myDeejay a pro diváky neplaceného vysílání jako Deejay TV na místě původní All Music.

technické parametry - Deejay TV (FTA):

• Hot Bird (13°E), freq. 10,949 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

technické parametry - Deejay TV (NDS Videoguard):

• Hot Bird (13°E), freq. 11,541 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK





Reklama




Vybrané články