Quantcast

Golfmagazín je zpátky v televizi. S Kornem a špetkou lifestylu

| redakce | tisk

Nový moderátor Jiří Korn a nově i zaměření na lifestyle. V takové podobě se v lednu vrátil na obrazovku ČT 4 oblíbený Golfmagazín. Pořad, který již léta přináší přehled golfového dění, tak získává další rozměr.

Herec, zpěvák, ale i nadšený golfista Jiří Korn posouvá pořad do sféry životního stylu. Diváci se ale nemusí bát, sportovní zpravodajství samozřejmě zůstává,“ sdělil režisér Jan Sládek. Jak jinak, také golfista.

Staronový Golfmagazín má ambice přinášet novinky z golfového světa a vyvrátit mylnou představu, že golf je sportem "horních deseti tisíc".

Chceme dál vyvracet mýtus, že golf je finančně neúnosný. Třeba tím, že zájemce pozveme na golfové areály, kde si užijí začátečníci i rodiny. Ukážeme, že i v Česku lze koupit značkové hole za nízké ceny,“ prohlásil Sládek s tím, že se diváci mohou těšit i na testy holí. Začátečníci pak ocení, že Golfmagazín postupně představí české areály určené speciálně jim.

Nepůjde ale jen o přiblížení světa golfu laikům. Součásti pořadu bude i zpravodajství ze špičkových domácích a zahraničních soutěží nebo vědomostní soutěže. Golfmagazín zájemce také provede zahraničními golfovými areály. „Golf je v Čechách vzhledem k počasí samozřejmě sezónní záležitostí. V pořadu se proto vydáme i za hranice: představíme destinace jako Kypr, Španělsko nebo Spojené arabské emiráty, ve kterých je možné strávit pěknou golfovou dovolenou,“ doplnil moderátor Jiří Korn.

Golfmagazín se chce na sport dívat i z jiné perspektivy. Totiž z perspektivy lifestylu a byznysu. Golf se totiž stal významným ekonomickým činitelem, který je úzce svázán s cestovním ruchem. „Česká republika má v současnosti několik desítek špičkových hřišť, které jsou cílem pro zahraniční sportovce. Ekonomický potenciál má ale i společenství českých golfistů, jejichž počet dosahuje padesáti tisíc. I jejich životní styl chceme představit,“ uvedl režisér.

Golfmagazín je podle slov tvůrců určen těm, kdo již golfu propadli, ale zároveň otevírá dveře začátečníkům. Dveře do světa golfu se na ČT 4 otevírají každý čtvrtek večer. „O tom, že golf zdaleka není nějakou snobskou aktivitou, svědčí i jeho opětovné zařazení mezi olympijské sporty,“ uzavřel Sládek.





Reklama




Vybrané články