Quantcast

Fascinující příběhy přírody v seriálu BBC Život na TV Spektrum

| redakce | tisk

Vzrušení, zábava, unikátní záběry - tyto tři věci slibuje televizním divákům úchvatný desetidílný dokumentární seriál Život z produkce BBC, jehož natáčení trvalo čtyři roky. Dílo oceněné odbornou cenou nám přibližuje pestrost a rozmanitost forem pozemského života a každodenní boje probíhající v živočišné říši, které měly za následek přirozený výběr druhů.

První epizodu s názvem Výzvy života odvysílá Spektrum a Spektrum HD v neděli v 16.00.

Revoluční desetidílný cyklus z produkce BBC se věnuje rozličným tématům života na naší planetě. Diváka provede od plazů a obojživelníků přes savce a ptáky až po rostliny nebo tajuplné obyvatele hlubin. Některé raritní události probíhající v přírodě byly filmově zaznamenány zcela poprvé. Odborný a zároveň poutavý výklad obstaral renomovaný David Attenborough.

Natáčení seriálu probíhalo na všech sedmi kontinentech a v mnoha zemích, například v Mexiku, Zambii, Finsku, Indonésii nebo v USA. Pro zajištění perfektně ostrých záběrů z pohybujících se objektů (vozidla, vrtulník) štáb využíval inovátorskou gyroskopickou stabilizaci. Snímání hmyzu například v dutinách stromů či pod zemí probíhalo pomocí miniaturní HD kamery. Výroba desetidílného cyklu Život zabrala 3000 natáčecích dní.

Seriál Život vysílá televize Spektrum a Spektrum HD každou neděli v 16.00, první epizoda se objeví na obrazovce 18. března.

zdroj: Chello





Reklama




Vybrané články