Quantcast

Na půdě České televize proběhne setkání k projektu EUscreen

| redakce | tisk

Ve dnech 22. až 23. března 2012 se na Kavčích horách sejde 45 zástupců z 25 institucí, mezi něž patří televizní a audiovizuální archivy, knihovny a univerzity z 18 evropských zemí. Workshop k projektu EUscreen se týká hlavně organizačních a praktických záležitostí, jako je například aktualizace portálu www.euscreen.eu, vyvíjení nových uživatelských nástrojů a jejich testování.

Na setkání budou jednotliví zástupci pořádajících institucí diskutovat s členy vedení projektu na téma další spolupráce a budoucnosti projektu, do kterého se Česká televize aktivně zapojuje od roku 2011. V rámci EUscreen jsou na webových stránkách zdarma dostupné tisíce pořadů, ukázek, šotů a fotografií všech členů zapojených do této aktivity.
Pro účastníky víkendového setkání připravila Česká televize i exkurzi v budově svého sídla na Kavčích horách. Více informací k projektu najdete na webových stránkách www.ceskatelevize.cz.

EUscreen je celoevropský projekt webové brány k vybraným archivním šotům, pořadům a ukázkám z 18 televizí, archivů a knihoven po celé Evropě. Projekt začal v říjnu 2009, Česká televize se jej účastní prostřednictvím svých Archivních a programových fondů. Portál byl oficiálně spuštěn v říjnu loňského roku.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články