Quantcast

TVP Rozrywka a TVP Dokument na přelomu 2012 a 2013

| redakce | tisk

Juliusz Braun, zástupce polské veřejnoprávní televize TVP (Telewizja Polska), informoval o záměru spustit kanály TVP Rozrywka a TVP Dokument na přelomu let 2012 a 2013. Oba kanály mají být nekódované a dostupné u kabelových a satelitních operátorů.

Stanice zatím nemají licenci. TVP by chtěla oba nové programy umístit i do DVB-T. V terestrických multiplexech ale není volná kapacita. Podle zástupce TVP je čas na zahájení diskuse o spuštění čtvrtého a pátého DVB-T multiplexu.

Nové kanály budou řídit šéfové stávajících stanic - TVP1 bude šéfovat TVP Dokument a TVP2 zase TVP Rozrywka.

Kanál TVP Rozrywka měl původně odstartovat již v roce 2006. V roce 2008 polský regulátor médií KRRiT zrušil licenci kanálu, protože stanice nezahájila vysílání do stanoveného termínu. Kanál TVP Rozrywka má rozšířit nabídku TVP Kultura a vysílat "ušlechtilou zábavu".

TVP Dokument měl původně vzniknout v roce 2011.

TVP v současnosti provozuje programy TVP1, TVP1 HD, TVP2, TVP2 HD, TVP Polonia, TVP HD, TVP Kultura, TVP Seriale, TVP Info s regionálním vysíláním, TVP Historia, internetový TVP Parlament a také vysílání pro Bělorusko Bielsat.

Během několika let provozovatel systematicky oznamuje spuštění nových stanic - hovoří se mimo jiné o TVP Film, TVP Natura, TVP Parlament (v tradičním vysílání), stanici pro děti či pro muže. V polovině 90. let krátce TVP provozovala hudební kanál Tylko Muzyka.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články