Quantcast

Seriál Napoleon každé úterý na Viasat History

| redakce | tisk

Vítejte v krvavém věku gilotiny! Před několika staletími byla Francie opravdovým peklem na zemi. Země byla v krutém sevření revoluce. Král už byl mrtev a společně s ním byly zabity i stovky aristokratů - v celé zemi zavládl chaos.

Moc měli v rukou eurokraté a politici, jejichž význam den ode dne klesal. Každý, kdo byl prohlášen za nepřítele nového režimu, ať už bohatý anebo chudý, byl zastřelen nebo mu byla sťata hlava. Ale jak se říká, bez prožití zla se nenaskytne žádná příležitost. Pro jednoho mladého uprchlíka z Korsiky to byla životní šance - toto je jen málo známý příběh o tom, jak se Napoleon Bonaparte poprvé vynořil z neznáma - riskoval všechno, s čím se vydal na cestu, která ho jednoho dne dovede až na francouzský trůn.

Seriál Napoleon každé úterý na Viasat History
▲ Seriál Napoleon každé úterý na Viasat History

Tento seriál odkrývá život jednoho z nejslavnějších velikánů Francie všech dob, Napoleona Bonaparte. Koncem Velké francouzské revoluce započal mladý Napoleon velmi úspěšnou kariéru ve francouzské armádě, která stála na straně revolucionářů. Právě tam se ukázalo jeho vojenské nadání a smysl pro taktiku během mnoha bitev, které svedl po celé Francii. To všechno ho nakonec dovedlo až k momentu, kdy prohlásil: „Já jsem revoluce“. V té chvíli si ještě asi ani neuměl představit, že právě díky jeho vojenským schopnostem, které v armádě prokázal, bude brzy korunován francouzským císařem - vládcem nad velkou částí Evropy i mimo ni, a to až k hradbám Moskvy.

Toto je ucelený příběh muže, který změnil Evropu od chvíle, kdy jako mladý kapitán nastoupil v roce 1793 k dělostřelectvu, až do dnešních dnů. Boj na život a na smrt - na bojišti, i mimo něj. Seriál, natáčený na více než sedmdesáti místech, za přispění největších světových odborníků a s využitím dobových dokumentů, včetně Napoleonových vlastních dopisů. Víc než dvacet let, od roku 1793 až do roku 1815, byla celá Evropa ve spárech mladého kapitána dělostřelectva, který se nakonec stal císařem. Jeho příběh je pevně spjatý s příběhem Evropy 19. století. Od armádních důstojníků a diplomatů až po státní služebníky, od císařské rodiny až po lidi z jeho nejbližšího okolí, od protivníků až po toho úplně posledního, kdo zůstal loajální i na Svaté Heleně - toto je celý příběh Napoleona, zobrazený bez jakýchkoliv servítek. Tuto část historie prostě musíte vidět - nalaďte se na Viasat History a přesvědčte se na vlastní oči!

Seriál Napoleon bude vysílat kanál Viasat History každé úterý v 19:00 hodin od 4.9.2012 do 6.11.2012.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články