Quantcast

Říjen s Nigelem Marvenem na Viasat Nature

| redakce | tisk

Nigel Marven, muž, který se nebojí ničeho, bude středem pozornosti po dva říjnové pátky. Nejdříve ho uvidíte v Invazi obřích krajt: Florida s Nigelem Marvenem, kde si Nigel klekne na kolena a pořádně se ušpiní ve floridských kanálech, bažinách a na dvorcích během stopování a zkoumání obřích barmských krajt, zelených leguánů a jiných tvorů, jejichž počet se na Floridě rapidně zvýšil.

Má za úkol zjistit, jakou škodu páchají, musí vypočítat, jak daleko se až dostanou a co zatím bylo uděláno pro to, aby se už dál nešířili. Florida je napadená desítkami tisíc barmských krajt, které tu způsobují opravdový zmatek. Krajty mají daleko k průměrné užovce obojkové. Mohou dorůst až do dvou metrů, mít objem telegrafních sloupů a jsou schopny polknout jak aligátora, tak i například celou pumu!

Po nich byste určitě nechtěli během dovolené uklouznout. Invaze krajt je velmi závažný problém, když si uvědomíme, že každá je schopná zplodit až sto potomků. Nigel sleduje krajty s úctou, a dostane se až doslova tváří k zubům výstavnímu kousku, zatím největšímu, jaký byl v USA kdy spatřen, přičemž ukáže divákům úžasný pohled na útok krajty, který je 200krát zpomalený. Ale je tam také proto, aby zjistil, zda toto slizké zvíře svůj útok na Floridu teprve začalo. A Nigel tu samozřejmě také vzdá hold floridské nádherné divoké přírodě - chce vidět řvoucí aligátory, nádherné, indigově modré hady, kousavé želvy s měkkými krunýři a chce samozřejmě i rybařit.

Říjen s Nigelem Marvenem na Viasat Nature
▲ Říjen s Nigelem Marvenem na Viasat Nature

V pořadu S Nigelem Marvenem za dobrodružstvím do Jün-Nan uvidíte Nigela vyjít až na vrcholky pohoří Jün-Nan, které se nachází v největší jihočínské provincii a kde najdete i více než 600 řek a některé z vůbec nejkrásnějších horských scenérií na světě. Právě tam chce poznat mnoho podivných stvoření. Černá tuponosá opice žije v tak vysokých nadmořských výškách, jako žádný jiný primát, kromě člověka. A potká tu i gibona huloka, který je jedním z nejvíce ohrožených primátů na Zemi. Uvidíte ale i například nádherné želvy a hady, v bambusu schované červené pandy, mloky tak velké, jako je Nigel, když se postaví a také vzácné zelené pávy, kteří se stali inspirací pro slavný čínský páví tanec. Tento dokument, který je opravdu výjimečně dobře natočený, vám dovolí nahlédnout do fascinujícího světa, kde Nigel Marven chytí a zkoumá živočichy, kteří jsou blízko vymření.

Invaze obřích krajt: Florida s Nigelem Marvenem v pátek 12. října 2012 v 19:05 na Viasat Nature. S Nigelem Marvenem za dobrodružstvím do Jün-Nan v pátek 19. října v 19:05.





Reklama




Vybrané články