Quantcast

Lovci záhad - dokumentární seriál na Viasat History

| redakce | tisk

Šifra Mistra Leonarda se stává realitou! Toto jsou skutečné příběhy hledání legendárních mýtů - hald zlata, neomezené moci a snahy o dosažení věčného života. Pro většinu z nás je to jen svět fantazie a filmů, jako je Indiana Jones nebo Aguirre: Hněv Boží - ale toto jsou skutečné příběhy skutečných lidí, kteří věřili v mýty a báje.

Ve 13 epizodách uvidíte skutečné příběhy jedněch z největších záhad historie. Od hledání Svatého grálu nacisty, po honbu Američanů za pirátským pokladem ve Vietnamu. Od skutečného příběhu o křišťálových lebkách, po tajemství dolů krále Šalamouna - tento dokumentární seriál odhaluje pravdu o jedněch z nejkrásnějších, nejromantičtějších a nejneuvěřitelnějších honů za poklady v moderních dějinách.

V jednotlivých dílech uvidíte dramatické rekonstrukce, svědectví lidí i výpovědi znalců. A samozřejmě, natáčelo se přímo na jednotlivých místech. Epizody mají rychlý spád a strhující příběh, jako například díly o tom, jak část samurajského meče, který je natolik dokonalý, že se mluvilo o tom, že dělí světlo tak, že jeho majitel je neviditelný, byla darována prezidentu Woodrow Wilsonovi a teď visí v Bílém domě, nebo jak kniha, která byla považována za natolik mocnou a vlivnou, že byla skryta na 500 let, měla jen vymyšlený obsah.

Lovci záhad - dokumentární seriál na Viasat History
▲ Lovci záhad - dokumentární seriál na Viasat History

Dobrodružství má nové jméno - Lovci záhad! Společnost vám budou dělat moderátoři Dash Ringo a Percy (The Rock) Rockwell, kteří půjdou ve snaze najít největší mytologické bytosti historie ještě dál!

Dokumentární seriál Lovci záhad od úterý 4. prosince do 26. února, ve 20:00 hodin na stanici Viasat History.





Reklama




Vybrané články