Quantcast

SeeJay Radio rozšířilo nabídku v systému DAB

| redakce | tisk

Telekomunikační společnost TELEKO, s.r.o. se stala distributorem signálu SeeJay Radia v terestrickém systému DAB v České republice. Rozhlasová stanice SeeJay Radio získala jako první v ČR od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání celoplošnou digitální rozhlasovou licenci.

SeeJay Radio je lifestylově taneční hudební stanice, která na Internetu funguje déle než 3 roky. Styl hudby nejvíce vystihuje slogan: „DANCE MUSIC ONLY!“ Tímto se rozšiřuje nabídka digitálního rozhlasového příjmu na 15 stanic.

V současnosti je již signálem digitálního zemského rozhlasu DAB pokryto 36 % obyvatel České republiky. Signál je dostupný těchto městech a jejich okolí: Praha, Příbram, Brno, dále ve velké části severní Moravy, v Královohradeckém kraji a částečně v krajích Středočeském a Libereckém.

V multiplexu TELEKO DAB naladíte programy Českého rozhlasu ČRo 1, ČRo 2, ČRo 3, Leonardo, Wave, Česko, D-dur, rádio PROGLAS, GAMA RADIO a nově SeeJay Radio. Ze zahraničních programů jsou zastoupeny: informační program Radio Vaticana, hitová komerční stanice RTL 102.5 a čistě hudební programy RTL Classic, RTL Groove a RTL Italian Style. Nabídka programů se bude i nadále rozšiřovat.

Vysílá se v systému DAB a DAB+. Příjem rozhlasových programů je bezplatný, podobně jako tomu je u VKV/FM. Pro příjem je nutný rozhlasový přijímač, který umožňuje příjem DAB a DAB+ v L-bandu.





Reklama




Vybrané články