Quantcast

Kabel Deutschland nemůže převzít konkurenta Tele Columbus

| redakce | tisk

Německý spolkový úřad Bundeskartellamt chce zakázat plánované převzetí menšího kabelového operátora vůdcem trhu Kabel Deutschland, protože koncese nabízená Kabel Deutschland není dostatečná k odstranění obav o hospodářskou soutěž.

Úřad informoval Kabel Deutschlad (KDG) o předběžném výsledku svého posouzení již 22.1.2013. Kabel Deutschland se rozhodl koupit sítě Tele Columbus v Berlíně, Drážďanech a Chotěbuzi. Kartelový úřad po Kabel Deutschlad požadoval, aby se zbavil 60 procent sítí, které by získal ve východním Německu po nákupu Tele Columbus. To byla podmínka pro zelenou v transakci. Bylo by dvakrát více sítí, než KDG chtěl nabízet k prodeji.

KDG chce pokračovat v růstu i bez plánovaného sloučení. "Nejsme závislí na této transakci, protože máme silný organický růstový potenciál s naší výkonnou infrastrukturou a naší atraktivní nabídkou internetu a pevné sítě. Budeme důsledně odemykat tento potenciál," řekl generální ředitel Adrian von Hammerstein.

Kartelový úřad již v prosinci 2012 vyjádřil své obavy z fúze KDG s Tele Columbus. KDG oznámil plánovanou akvizici konkurenta v květnu loňského roku.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články