Quantcast

Počet abonentů vzrostl o 8 procent

| redakce | tisk

Poptávka po placené televizi, speciálně na rozvíjejících trzích, způsobila v roce 2012 zvýšení počtu domácností s pay-tv o 8 procent. Vyplývá to z průzkumu MRG. Výzkum také zjistil, že růst byl významně ovlivněn typem placených služeb, které jsou k dispozici (kabelová TV, satelitní TV, IPTV) v závislosti na zemi nebo zeměpisné oblasti.

Na regionální úrovni na vyspělých trzích Severní Ameriky a západní Evropy došlo k velmi nízkému nebo žádnému růstu počtu klientů placené televize.

V segmentu kabelové televize se zvýšil počet abonentů v Asii, zejména v Číně, Indii a Vietnamu. Severní Amerika a západní Evropa zažívají malý nebo žádný růst. Globálně počet klientů kabelové televize v roce 2012 mírně vzrostl na něco málo přes 520 milionů.

Počet klientů satelitní placené televize během roku 2012 vzrostl, zejména díky poptávce po pay-tv službách v zemích jako je Rusko a Indie. Celkově počet satelitních domácností s pay-tv překročil 202 milionů, meziročně je to o 12 procent více.

Poptávka po IPTV službách v roce 2012 výrazně vzrostla - o 36 procent. Počet abonentů rostl ve všech geografických regionech. IPTV po celém světě využívá více než 77 milionu klientů.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články