Quantcast

Německá hudební iM1 je v HD a chystá rozšíření distribuce

| redakce | tisk

Německý hudební kanál iM1 vysílá od minulého týdne v HD rozlišení. Vysílání je zatím dostupné jen v IPTV platformě Entertain. Rozšíření HD distribuce je podle provozovatele na pořadu dne.

iM1 HD provozovatele iMusic TV začala v minulém týdnu ve čtvrtek vysílat v HD rozlišení. Společnost oznámila, že velká část programového obsahu je v nativním HD rozlišení 720p vzhledem k velmi častým rychlým scénám ve videoklipech.

Gerhard Fischer, ředitel společnosti iM1 uvedl, že chce rozšířit dostupnost HD verze stanice a to zejména o zmíněnou platformu Etertain společnosti Deutsche Telekom.

"Na platformě Entertain jsme v roce 2012 dosáhli s SD distribucí velmi dobrého podílu," říká Fischer. Průměrný podíl na trhu v celkovém počtu diváků byl 0,9 procenta. "Jako televizní kanál zcela financovaný z reklamy je tento faktor velmi důležitý. Tento výsledek chceme s paralelní HD distribucí ještě vylepšit," uvedl Fischer.

HD distribuci iM1 chce provozovatel nejprve rozšířit v IPTV sítích, později chce live HD stream poskytovat na internetu pro mobilní zařízení a televize připojené k internetu.

Zatím není známo, zda bude iM1 HD šířena i přes satelit.

zdroj: Digital Fernsehen





Reklama




Vybrané články