Quantcast

MTV se vrátilo do Ruska

| redakce | tiskobrázek k článku: MTV se vrátilo do Ruska

Na ruském televizním trhu opět působí hudební a zábavní kanál MTV. Stanice MTV Russia dnes v 6:00 hodin moskevského času začala vysílat v tamních satelitních a kabelových sítích.

Kanál MTV je známý po celém světě jako stanice pro mládež. Vysílá pořady jako Beavis a Butthead, Pimp My Ride a mnoho dalších.

MTV Russia vysílá noviny ze světa hudby a showbyznysu, aktuální domácí a zahraniční klipy, premiéry hudebních videí, animované filmy pro dospělé, reality show a koncerty.

Od 1.10.2013 je kanál MTV Russia dostupný zákazníkům platforem Rostelecom, Megafon a NTV Plus.

Stanice MTV Russia začala vysílat 25.9.1998 jako součást celosvětové sítě MTV. V polovině roku 2000 se zvýšil počet zábavních kanálů o STS a TNT a MTV Russia to donutilo ke snížení hudebních pořadů a navýšení čistě zábavních pořadů. Od 2.9.1998 do 1.10.2001 bylo možné vysílání MTV Russia sledovat v ranních a večerních hodinách v Moskvě na stanici Teleexpo. Začátkem prosince 2012 se objevila informace o možném konci MTV v Rusku. Původní provozovatel stanice se rozhodl neprodloužit smlouvu s Viacomem a na frekvencích MTV Russia spustil v noci z 30.5. na 31.5.2013 nový zábavní kanál Pjatnica.

Od 1. června 2013 tak Rusko nemělo vlastní verzi MTV. Ve stejný den skončila i ukrajinská verze MTV. Viacom následně informoval, že na podzim tohoto roku obnoví na území Ruské federace šíření MTV.

zdroj: tasstelecom.ru





Reklama




Vybrané články