Quantcast

MDR HD začne s 90 procenty obsahu v nativním HD

| redakce | tisk

Německý zemský kanál MDR chystá velké překvapení pro televizní diváky. Od počátku bude nabízet zhruba 90 procent obsahu v nativním HD rozlišení. MDR (Der Mitteldeutsche Rundfunk) zahájí HD vysílání dne 5.12.2013.

Na rozdíl od většiny ostatních HD kanálů, které vysílají pouze část svého programu v nativním HD rozlišení, bude MDR HD od svého startu vysílat většinu v nativním rozlišení, v 720p.

"Již 90 procent vánočního programu MDR bude k vidění v nativním HD," sdělil Digital Fernsehen Ulrich Liebenow, provozní režisér MDR. "Máme veškerou infrastrukturu v naší televizi, tj. v televizním ústředí a v našich místních studiích - můžeme vysílat a vyrábět veškerý nový obsah výhradně v HD," pokračuje provozní režisér. Tato infrastruktura do budoucna umožní udržet vysokou kvalitu vysílání.

Vedle MDR odstartují 5.12.2013 další nekódované HD programy přes satelitní systém Astra (19,2°E - HR Fernsehen HD a RBB Fernsehen. Všechny 3 HD programy se budou vysílat v novém multiplexu na kmitočtu 10,891 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA.

zdroj: Digital Fernsehen





Reklama




Vybrané články