Quantcast

Mediaset přechází z DVB-H do DVB-T

| redakce | tisk

Italský antimonopolní úřad Autorita per le Garanzie nelle Comunicazioni (AGCOM) povolil televizní společnosti Mediaset přetransformovat DVB-H multiplex na DVB-T. MDS3 byl původně určený pro mobilní televizi. V roce 2006 jej od Europa TV získala skupina Mediaset.

Do té doby nebyl využíván pro šíření kanálů digitální pozemní televize. Na základě tohoto rozhodnutí bude Mediaset nyní disponovat pěti DVB-T multiplexy, maximálním počtem, který umožňuje italský zákon pro jednoho vysílatele.

Regulační úřad Mediaset uložil několik podmínek. Nový DVB-T multiplex nebude obsahovat nové kanály, aby nedošlo ke změně rovnováhy na trhu reklamy a televize a nebude obsahovat tzv. kanály s časovým posunem, což by mohlo vést ke znásobení zisku reklamy.

Na druhou stranu může pátý multiplex Mediasetu obsahovat HD verze kanálů nebo placené, PPV kanály. Mediaset může nový mux nabídnout pro kanály jiných společností a to jak pro volné, tak i placené programy.

Multiplex MDS3 nyní pokrývá 82,6 procent italské populace.

V Itálii je v provozu 18 DVB-T multiplexů. RAI a Mediaset mají po pěti muxech, Telecom Italia Media Broadcasting provozuje tři, Rete A / Expresso Group má dva, Rete Capri, Prima TV a H3G po jednom.

zdroj: satkurier.pl, adtv





Reklama




Vybrané články