Quantcast

Show před samotným udílením Oscarů aneb Hvězdy na koberečku

| redakce | tisk

Předávání cen Americké filmové akademie bývá každý rok tou největší přehlídkou filmových hvězd, luxusních rób a drahých šperků, které se na této planetě vyskytují. Právě show z 300 metrů dlouhého červeného koberce začíná v posledních letech bavit publikum čím dál tím víc. Okamžiky, kdy na příchozí čekají speciální kamery a perfektně připravení reportéři v čele s Giulianou Rancic a Ryanem Seacrestem a moderátorskou dvojicí Kelly Osbourne a Ross Mathews z televize E!, sledují milióny diváků po celém světě.

Letos show poprvé uvidíme i u nás: pořad Live from the Red Carpet (Živě z červeného koberce) vysílá televizní kanál E! v neděli 2. března od 22.30 hodin.

Sandra Bullock, Amy Adams, Cate Blanchett, Judi Dench nebo Meryl Streep? Pětice hereček nominovaných na Oscara za výkon v hlavní ženské roli do poslední chvíle netuší, která z nich si cenu Americké akademie odnese. A často také do poslední chvíle nevědí, co si obléknou a jaké šperky ten večer zvolí. Výběr je veliký a každý módní návrhář touží, aby je mohl na tak významnou událost obléknout - módní domy tak rády zaplatí až půl milionu dolarů za to, že si slavné herečky obléknou právě jejich róbu.

Show před samotným udílením Oscarů aneb Hvězdy na koberečku
▲ Show před samotným udílením Oscarů aneb Hvězdy na koberečku

Také na modely, stejně jako na pocity jejich nositelek se televize E! i letos soustředí: z 360° představí každý detail jejich šatů, speciální kamera ManiCam se zaměří na jejich ruce. Reportéři mají na jejich vyzpovídání obvykle jen pár desítek vteřin, ale využívají je dokonale: jedna z nejlépe oblečených hereček loňského ceremoniálu Jennifer Lawrence, která zvolila bělostnou róbu značky Dior, se Ryanu Seacrestovi přiznala, že na červený koberec vstupuje ve skutečnosti strašně hladová...

K favoritkám show z červeného koberce letos rozhodně patří nestárnoucí Meryl Streep: ostřílená herečka oslňuje zralým sexappealem a také vtipem, s nímž dokáže na otázky novinářů okamžitě smečovat. A své chvíle slávy si nenechá ukrást ani Sandra Bullock, která se rolí ve filmu Gravitace nyní opět vrací na výsluní.

A jakou módu můžeme na tento rok Oscarech očekávat? Loni patřily k nejkrásnějším modelům šaty v jemných pastelových barvách, ale objevily se i róby zlaté, dlouhé šaty s kovovým a stříbřitým leskem, kreace tajuplně černé a také spousty variant v královsky červené. Tyhle všechny barvy k tak slavnostní události patří, takže je nejspíš opět uvidíme i letos.

Atmosféru z červeného koberce lze pak zažít ještě i v pondělí 3. března, kdy se reprízované vstupy vysílají v průběhu celého dne. V České republice je kanál E! dostupný v nabídce O2 TV, na Slovensku pak v nabídce Magio TV od T-COM.

zdroj: E!





Reklama




Vybrané články