Quantcast

Mistrovství světa ve fotbale v Českém rozhlase

| redakce | tisk

Ani Mistrovství světa ve fotbale nebude chybět na vlnách Českého rozhlasu. Přímo z dějiště budou po celou dobu šampionátu přinášet příspěvky do vysílání Radiožurnálu zahraniční zpravodaj v Latinské Americe David Koubek a sportovní redaktor Jan Kaliba. Finálový zápas 13. července od 21:00 hodin pak bude Radiožurnál vysílat v přímém přenosu.

Český rozhlas tradičně zpravodajsky pokrývá nejdůležitější sportovní události u nás i ve světě a tak naši zpravodajové nemohou chybět ani v Brazílii. Ve vysílání využijeme i toho, že Český rozhlas má jako jediné české médium stálého zpravodaje v Latinské Americe, který zná souvislosti a může vše, co bude souviset se šampionátem, zasazovat do širšího kontextu,“ popisuje ředitel zpravodajství Tomáš Pancíř.

Zpravodaj David Koubek se bude zabývat společenským dosahem fotbalového mistrovství a většinu času bude trávit v Rio de Janeiru. Sportovní redaktor Jan Kaliba se zaměří víc na sportovní stránku šampionátu a bude se pohybovat po celé Brazílii. Přinese původní zpravodajství a reportáže nejen ze stadionů a z míst, kde se budou jednotlivé týmy připravovat, ale bude i mezi fanoušky v jednotlivých městech.

Budu se snažit hlavně o příběhy a zajímavosti z kempů jednotlivých týmů a sondu do duše země, která je fotbalem do značné míry definována. Brazilci jsou teď rozpolcení a někteří ani nechtějí, aby jejich země vyhrála. Mají totiž pocit, že to zakryje společenské problémy této země, na které už rok svými protesty upozorňují. Bude to po všech stránkách zajímavé,“ říká sportovní redaktor Jan Kaliba.

Kromě toho bude Český rozhlas přinášet živé vstupy ze všech zápasů. Veškeré fotbalové zpravodajství bude také ve speciální sekci zpravodajského webu Zprávy.rozhlas.cz http://www.rozhlas.cz/zpravy/msfotbal2014/. Kromě vlastních reportáží, rozhovorů a zpráv, nabízí ČRo také kompletní statistiky, výsledky a program šampionátu v interaktivní aplikaci. Zároveň je propojený s tweety redaktorů Českého rozhlasu, skrz které budou zprostředkovávat nejenom své osobní postřehy přímo z Brazílie, ale také třeba fotky ze zákulisí z Brazílie.

Všechny klíčové zápasy mistrovství, zejména z rozhodujících fází šampionátu, bude Český rozhlas pokrývat také online reportážemi.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články