Quantcast

Skutečná Bílá královna a její rivalové na Viasat History

| redakce | tisk

V románech a legendách byla Bílá královna romantickou postavou. Kdo ale ve skutečnosti byla Alžběta Woodvilleská? Uznávaná autorka Philippa Gregoryová se vydává po její stopě a odhaluje příběhy o krveprolití, zradě a překvapivých zvratech osudu.

Od příběhu Margaret Beaufortové, která v pouhých třinácti letech porodila Henryho Tudora, až po samotnou Bílou královnu, Alžbětu Woodvilleskou, která byla vdovou, zoufalou prosebnicí o sňatek s králem Edwardem IV, ale také ženou, jejíž matka zkoušela své štěstí jako čarodějnice.

Gregoryová v tomto dvoudílném seriálu skvěle navozuje život obyčejné ženy, která se postupně díky své kráse dostává do královské rodiny. Ženy, která stoupá s požadavky a odpovědností svého postavení a vytrvale bojuje za přežití své rodiny. Ale také ženy, jejíž dva synové se stávají ústředními postavami v tajemství, které mate historiky po staletí - osudy princů ve věži jsou totiž dodnes neznámé.

Skutečná Bílá královna a její rivalové na Viasat History
▲ Skutečná Bílá královna a její rivalové na Viasat History

S pomocí vynikajících vypravěčských dovedností Philippy Gregoryové a také dokonalých výzkumů se jednomu z dodnes nejslavnějších nevyřešených tajemství podíváte na zoubek. Gregoryová tvrdí, že je nemožné porozumět tomuto ústřednímu okamžiku anglické historie bez toho, že bychom pochopili chování žen, které stojí uprostřed rodinných sporů, jež rozdělily celé šlechtické rody. Jsou stejně důležité, jako kterýkoliv z králů a šlechticů, kterým se historie tradičně věnuje. Toto byla bitva mezi příbuznými, nikoliv mezi zeměmi, a loajalita, rebelie, intriky a zrady těchto žen, měly rozhodující vliv na utváření anglické historie.

Nakonec to ale byla Margaret Beaufortová, kdo je všechny vyprovodil. Roky intrikaření se vyplatily, když její syn nastoupil na královský trůn, zatímco ona se dožila úctyhodného věku šedesáti šesti let. Nenechte si ujít ani jediný okamžik tohoto poutavého mini-seriálu! Jen na Viasat History!

Skutečná Bílá královna a její rivalové - pondělky, 14. července, ve 21:00 hodin na Viasat History.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články