Quantcast

Skryté poklady na KinoSvět

| redakce | tisk

KINOSVĚT TV, televize dokumentárních a hraných filmů, která bude od 29. září zdarma dostupná v 85 % českých domácností, nabídne kromě jiného i cyklus z filmotéky UNESCO Skryté poklady. Ten zachycuje duchovní bohatství, tradice a zvyky jednotlivých národů a států, včetně České republiky, které jsou předkládané UNESCO k zapsání do seznamu nehmotného kulturního bohatství lidstva.

Jedná se o unikátní filmové dokumenty přibližující nejen takové události, jako jsou obnova provazového mostu v Peru a s tím spojené slavnosti, samurajský způsob života či „ptačí řeč“ Guančů na Kanárských ostrovech, ale i zcela praktické záležitosti, jako například příprava tradičního korejského pokrmu Kimči nebo belgický jarmark,“ upozorňuje Leoš Pohl, jednatel Československé filmové společnosti, provozovatele KINOSVĚT TV.

Cyklus „Skryté poklady“ z filmotéky UNESCO v českém znění nabídne v prvním kole premiéru dvaceti pořadů, které budou vysílány od 3. října každý pátek, vždy od 21:00 hod. Zavítá celkem na čtyři kontinenty: Afriku, Ameriku, Asii a Evropu. Jednotlivé díly se budou věnovat třeba buddhistickým zpěvům a recitaci v Indii, španělskému flamencu, čínské opeře, námořním slavnostem v Japonsku nebo jezdeckému umění ve francouzském Saumuru. Česká republika bude zastoupena maškarními průvody na Hlinecku a jízdou králů.

Skryté poklady jsou další významnou novinkou ve vysílání KINOSVĚT TV. Tou předchozí je opět dlouhodobě koncipovaná série dokumentů věnovaná českým i světovým záhadám, tajemstvím, neobvyklým osudům a skrytým příčinám domácích a zahraničních událostí, kterou připravují pro KINOSVĚT nejpřednější čeští lovci záhad Stanislav Motl, Arnošt Vašíček a Otomar Dvořák a která je doplněna o archiv průkopníka žánru Ivana Mackerleho.

zdroj: KinoSvět





Reklama




Vybrané články