Quantcast

Placený kanál TV JOJ bude dětský s názvem RiK a též v HD

| redakce | tiskobrázek k článku: Placený kanál TV JOJ bude dětský s názvem RiK a též v HD

Na slovenském trhu vzniká první dětský kanál ve slovenském jazyce. Provozovat jej bude slovenská komerční skupina JOJ. Nová stanice ponese název RiK a vysílání bude dostupné také ve vysokém rozlišení.

RiK nebude k dispozici přes DVB-T ale jen u kabelových, satelitních a IPTV operátorů v placených balíčcích. Konkrétní seznam operátorů, kteří budou šířit RiK, zatím ještě není k dispozici. Stanice neplánuje vysílat na území České republiky.

"Od nášho nemeckého partnera, gigantu v oblasti detských programov, máme k dispozícií pre naše deti tie najlepšie seriály a rozprávky. Ide o produkciu, ktorá sa osvedčila na mimoriadne konkurenčnom trhu silných nemecky hovoriacich krajín," uvedl webu Živé.sk manažer placených stanic JOJ Andrej Miklánek.

RiK bude vysílat na základě licence společnosti Your Family Entertainment, která již v Německá provozuje neplacený dětský kanál Ric. Společnost též většinu obsahu i produkuje.

Slovenská stanice RiK bude nejen prvním dětským kanálem ve slovenštině ale také první lokalizovaným programem v HD rozlišení. Na slovenském trhu působí z dětských stanic jen ducktv HD či Nickelodeon HD.

"RiK na trh uvedieme ako prémiový kanál, prvá stanica pre deti v slovenskom jazyku a výrazne edukatívnou pridanou hodnotou. Jeho spoplatnenie má preto opodstatnenie. Potvrdzujeme tým našu ambíciu naštartovať aj na slovenskom trhu model pay TV prémiových kanálov," uvedl k důvodům zpoplatnění dětské stanice Miklánek.





Reklama




Vybrané články