Quantcast

Dlouhý stín - doku seriál na Viasat History

| redakce | tisk

Televizní stanice Viasat History uvede v listopadu nový doku seriál s názvem Dlouhý stín. Tento podmanivý nový seriál, kterým vás provede uznávaný historik David Reynolds, odhaluje, jak první světová válka pronásledovala generaci, která ji prožila a která tvrdí, že s důsledky konfliktu bojujeme dodnes.

David Reynolds ve třech epizodách podrobně prozkoumá dopad konfliktu a stín, který vrhl na celou Evropu během století, jež následovalo. Zjistěte, jak první světová válka ovlivnila politiku, identitu a paměť národů, jinými slovy - proč nikdy nebude zapomenuta.

Dlouhý stín - doku seriál na Viasat History
▲ Dlouhý stín - doku seriál na Viasat History

David Reynolds procestuje Evropu od Slovinska po Sudety a od Belfastu až po Berlín, aby našel poválečný odkaz na válku a mír, lidi a politiku a říši a identitu. Podívá se také na to, jak válečná zkušenost pronásledovala generaci, která ji prožila, zejména přeživší vojáky. A v neposlední řadě prokáže také to, jak se lidé jako Benito Mussolini, Eamon de Valera, Philippe Pétain, James Ramsay MacDonald a Tomáš Masaryk podíleli na míru, který po válce následoval - a to často velmi nepředvídatelným způsobem.

Seriál Dlouhý stín vždy ve čtvrtek ve 21:00 hodin od 6. do 20.11.2014 na Viasat History.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články