Quantcast

Al Jazeera přejde z Arabsatu k EshailSatu

| redakce | tisk

Katarská vysílací skupina Al-Jazeera (Al-Džazíra) přesune své satelitní platformy na Středním východě ze satelitu Arabsat (Badr 4 a Badr 5) na první katarskou družici Es'hailSat. Stane se tak k 1.1.2015.

Satelit Es'hailSat je ve společném vlastnictví katarského satelitního operátora a francouzského protějšku Eutelsatu. Družice pokrývá stejné oblasti Středního východu jako Arabsat a jak tvrdí Al Jazeera nová družice umožňuje lépe řešit problémy s interferencemi, kterými byl obětí v minulosti.

Migrace na Es'hailSat se bude týkat následujících programů: Al Jazeera Arabic, Al Jazeera English, Al Jazeera Mubasher, Al Jazeera Mubhaser-Misr, Al Jazeera Documentary Channel a Al Jazeera America. Pro diváky v Evropě to bude znamenat konec bezproblémového příjmu těchto stanic na parabolách malých rozměrů. Badr 4 dobře pokrývá i střední Evropu. Pro příjem programů z nového satelitu Es'hailSat je nutná parabola větších rozměrů (200 až 250 cm).

Kanály Al Jazeera se vysílají přes satelit Es'hailSat na kmitočtu 11,604 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4.

Programy Al Jazeera se nadále vysílají přes satelitní systém Nilesat (7°W) pro Irák, Sýrii, Libanon, Jordánsko, Palestinu, Jemen, Súdán a Džibuti na kmitočtu 11,636 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4. Pro diváky v Alžírsku, Maroku, Tunisku a Mauretánii je vysílání dostupné na kmit. 10,992 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK.

zdroj: RapidTVNews





Reklama




Vybrané články