Quantcast

Koloseum: Úplný příběh na Viasat History

| redakce | tisk

Komplexní a podmanivá historie jednoho z nejstarších a nejposvátnějších míst na světě. Tento fascinující dvoudílný seriál dokumentuje bezprecedentní, tříletou, archeologickou rekonstrukci 2000 let starého římského Kolosea, která stála 25 milionů Eur.

Vše se natáčelo přímo na místě za pomoci exkluzivních leteckých záběrů, díky čemuž se vám naskýtá dosud nevídaný pohled pod pokličku jednoho ze sedmi divů světa.

Koloseum volalo po rekonstrukci roky. Z arény padaly pravidelně kusy zdiva a kamene a debaty o vlivu znečištění staré památky smogem nebraly konce. V tomto dokumentu vám vědci a archeologové vysvětlí, proč to trvalo tak dlouho, co se dělo pod rouškou lešení a co je příčinou škod na jedné z nejznámějších staveb světa.

Koloseum: Úplný příběh na Viasat History
▲ Koloseum: Úplný příběh na Viasat History

V první fázi tohoto masivního rekonstrukčního projektu jsou nejprve skonstruována čtyři patra lešení tak, aby pokryla doslova celou stavbu na 915 dní - dva a půl roku - kdy byly fasáda a vchod do starověkého amfiteátru přestavovány. Vydejte se za použití kamer s nejcitlivějším rozlišením sledovat tým odborníků, kteří sem přijeli z celého světa, aby obnovili bývalou slávu Kolosea a pomohli ho zachovat pro budoucí generace.

A stejně tak, jako probíhají práce nad zemí, probíhají i práce pod zemí - vy tak budete moci vůbec poprvé nahlédnout do hrobů a kobek, kde poklady a stopy minulosti ležely nehnutě tisíce let.

Nenechte si ujít jedinečnou příležitost dozvědět se více o této ohromující stavbě, a to i v případě, že jste už Koloseum osobně navštívili - slibujeme, bude to stát za to! Letos v dubnu - jen na Viasat History. Koloseum: Úplný příběh v úterý 28.4. a 5.5.2015 ve 21:00 hodin na Viasat History.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články