Quantcast

Mediaset Premium přes satelit od roku 2016

| redakce | tisk

Italská komerční vysílací skupina Mediaset ohlásila poskytování placené televize Mediaset Premium přes satelit. Služba bude pro satelitní diváky dostupná od února nebo března příštího roku. Platforma Mediaset Premium je nyní dostupná přes pozemní vysílače v Itálii.

Nový multiplatformní dekodér umožní přijímat digitální pozemní signály, broadband a také satelitní programy. Mediaset Premium nabídce ze satelitu rozšířenou prémiovou nabídku (fotbal, filmy a televizní seriály) a chce přímo konkurovat placené televizi Sky Italia.

Nabídka Mediaset Premium dozná změn. Diváci se mohou těšit na nové programy jako Mediaset Calcio (zaměřený na italský fotbal) a Cinema 2 HD a také na nové televizní seriály a filmy a to díky dohodě se společnostmi Warner, NBC Universal, Medusa a Taodue.

Silvio Berlusconi, vice-president a CEO Mediaset, na tiskové konferenci uvedl, že cílem v krátkodobém a střednědobém horizontu není vytvářet zisk ale spíše zvýšit počet abonentů. Plán pro tento rok je dosáhnout hranice 2 milionu abonentů (aktuálně má 1,7 milionu zákazníků) a návratnosti investic (jako například exkluzivních televizních práv na Ligu mistrů UEFA pro roky 2015 až 2018) během tří let.

Satelitní nabídka Mediaset Premium má být o 20 až 30 procent levnější než konkurenční Sky Italia.

Berlusconi zároveň uvedl, že je obtížné předpovědět, zda je na italském trhu prostor pro dva operátory placené televize ale je optimistický, pokud trh bude nadále růst. Zdůraznil, že není možné mluvit o možném spojení se Sky Italia.

Trh s placenou televizí v Itálii v letech 2005 až 2011 rostl každoročně o 12 procent a dosáhl maxima 7 milionů abonentů (Sky Italia + Mediaset Premium), po ročních poklesech o tři procenta v dalších třech letech. Celková základna nyní činí 6,5 milionu klientů (4,7 milionu Sky Italia, 1,8 milionu Mediaset Premium).

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články