Quantcast

Jihočeská televize a TV Polar se přesouvají do multiplexu 4

| redakce | tisk

Regionální stanice Jihočeská televize (JTV) a TV Polar mění multiplex v digitálním pozemním vysílání. Obě stanice se přesouvají z multiplexu 3 společnosti Czech Digital Group (CDG) do multiplexu 4 firmy Digital Broadcasting.

Jihočeská televize vysílá v oblasti jižních Čech, TV Polar v Moravskoslezském kraji.

Obě stanice jsou nyní souběžně šířeny v původním i novém multiplexu. Diváci mají několik dní na přeladění svých set top boxů a televizorů na nové parametry.

Jihočeská televize vysílá v multiplexu 4 od 3.11.2015. Televize uvádí, že nadále vysílá v celých jižních Čechách a nově také na Prachaticku. Multiplex 4 zlepšuje kvalitu obrazu. Vysílání v multiplexu 3 skončí 20.11.2015. V původním multiplexu 3 je program JTV vybaven rotující textovou informací o změně parametrů stanice. V novém multiplexu 4 tato informace se nevysílá. Podle toho diváci poznají, zda již sledují program z nové distribuční platformy.

TV Polar v novém multiplexu 4 vysílá pod identifikací "POLAR nový", v původním multiplexu 3 jako "POLAR". Tato identifikace stejného programu by měla divákům zjednodušit přechod programu na příjem stanice z jiné vysílací sítě.





Reklama




Vybrané články