Quantcast

Kanály Discovery vyřazeny z Canal Digital

| redakce | tisk

Na kapacitě lucemburské mediální skupiny UPC DTH se včera nečekaně objevila programová pozice pro dokumentární kanál Discovery HD Showcase. Ta byla pravděpodobně vytvořena s ohledem na situaci v distribuci programů skupiny Discovery v severní Evropě.

Společný signál Discovery HD Showcase pro zákazníky Canal Digital v Dánsku, Norsku, Švédsku a Finsku a klienty freeSAT v Česku a na Slovensku, UPC Direct v Maďarsku a Focus Sat v Rumunsku poskytuje norská společnost Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) a tento mezinárodní signál by mohl brzy skončit.

Operátor severské platformy Canal Digital v pondělí 1.2.2016 vyřadil ze své programové nabídky všechny programy skupiny Discovery - tedy nejen dokumentární stanice Discovery Channel ale i sportovní programy Eurosport, v Norsku i komerční stanice TV Norge, MAX, FEM, VOX, ve Švédsku i programy Kanal 5, Kanal 9, které rovněž vlastní Discovery Communications. Důvodem je nedohoda Canal Digital se společností Discovery na nové distribuční smlouvě, která údajně obsahuje "nerozumné požadavky" na zvýšení cen za své programy. Provozovatel satelitní sítě uvádí, že zvýšením cen chce provozovatel programů pokrýt nákupy sportovních práv v uplynulém roce. Zvýšení poplatků pro operátora by znamenalo i zvýšit ceny pro koncové zákazníky. Jednání proto stále probíhají a jsou neveřejná.





Reklama




Vybrané články